Champions

El madridisme a la trinxera

Champions. El Real Madrid rep el Viktoria Plzen en hores decisives per a un Julen Lopetegui que podria ser història ja en el clàssic. “Seria una bogeria fer fora l’entrenador”, replica Isco

Quasi una marxa fúnebre va acompanyar Julen Lopetegui fins al faristol de la sala de premsa de Valdebebas. Per a bona part de la premsa madrilenya, unanimitat: dirigirà aquest vespre el seu darrer partit com a entrenador del Real Madrid. Tampoc el basc va apostar cap moneda per la seva continuïtat: “De moment soc aquí, és el present.” Però sí que va voler reivindicar la seva integritat, qui sap si en les darreres hores com a inquilí de la banqueta del Santiago Bernabéu. “Si voleu veure un entrenador abatut, no mireu cap aquí”, va exclamar Lopetegui, sota la guillotina de Florentino Pérez a pocs dies del clàssic del Camp Nou i amb un risc real de ser més efímer que Rafa Benítez.

Aquesta vegada, però, al president blanc li apareixen fronts de dubte. Si bé l’última vegada que va executar un entrenador, el madrileny semblava aïllat en un vestidor ple de cacics, ara apareixen veus que apunten a totes les direccions. Tot i un rumor subterrani recelós de la figura de Lopetegui, a la superfície raja aigua clara. Com la que va mostrar Isco Alarcón ahir a la sala de premsa de Valdebebas. “Seria una bogeria fer fora l’entrenador”, va exclamar l’andalús, subscrivint les paraules de Sergio Ramos després de perdre a Vitòria. “Si s’acomiada l’entrenador també ens haurien d’acomiadar a tots nosaltres”, va aprofundir a més Isco, sense pèls a la llengua, incisiu, per reivindicar la raça dels seus companys i per assenyalar els mitjans de comunicació com un ingredient nociu a la recepta del madridisme. “Fa sis anys que soc aquí i he viscut moments complicats que hem sabut revertir. Hem rebut crítiques i sempre els que ho han fet han hagut de marxar amb la cua entre les cames. Hi ha gent que sembla que vulgui mal al Madrid, però suposo que han après que no ens poden donar per morts”, va insistir l’andalús, que no va desaprofitar cap pregunta per fer notar el polvorí sentimental que hi ha en el madridisme.

Després de cinc partits sense guanyar, quatre dels quals acabats amb derrota, el Real Madrid viu contra corrent, vulnerable al contraatac i ofuscat de cara a gol, però sempre en espera que Florentino Pérez pugui incentivar un canvi radical, l’equip opta per insistir. “El vestidor està viu i estic convençut que es pot revertir aquesta situació. Aquests futbolistes són campions, saben sortir de situacions adverses”, va continuar Lopetegui, conscient que el seu equip necessita afinar la punteria: “En el futbol hi ha una relació directa amb el gol. Ja pots fer les coses molt bé i arribar 35 vegades, que si no fas gol...” “Però aquestes coses canvien de la nit al dia”, va insistir Isco, contundent en una situació límit: “Hem de matisar coses defensivament i ser més encertats, però creiem en nosaltres i la idea de futbol del mister ens convenç a tots.”

Un convidat de pedra

Enmig de la tempesta, apareix el Viktoria Plzen al Bernabéu. El vigent campió de la República Txeca mesura la crisi blanca amb la recepta de sempre, la d’un equip que es coneix des de fa temporades sota la supervisió de Pavel Vrba i que sustenta els seus èxits (ha guanyat tres de les últimes quatre lligues) en la seva sobrietat com a col·lectiu. “És un equip físic, que ha guanyat molts partits per 1-0 o 0-1, que està molt ben organitzat tàcticament”, va explicar Lopetegui sobre el conjunt de Plzen, que té a les seves files el golejador del futbol txec, Michael Krmencik. Això sí, en les seves tres visites a equips de la lliga, ni ha puntuat ni ha estat capaç de veure porteria un Viktoria Plzen que calibrarà els nervis de Chamartín.

LES FRASES

Si voleu veure un entrenador abatut no mireu cap aquí; estic convençut que podem revertir aquesta situació i tenim il·lusió
Aquests futbolistes són campions, saben sortir de situacions adverses i el vestidor està viu
Julen Lopetegui
ENTRENADOR DEL REAL MADRID
Ja hem viscut moments dolents, amb crítics que han acabat amb la cua entre les cames
Isco Alarcón
jugador del real madrid
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)