Champions

Fràgil com un castell de sorra

Champions League. L’eliminació europea del Real Madrid és l’últim revés d’una temporada que submergeix el club blanc en inseguretats i l’empeny a una regeneració severa

S’intuïa que aquesta podia no ser una temporada més. Que la pèrdua dels 50 gols de Cristiano Ronaldo havia d’empènyer el Real Madrid cap a camins diferents. Però ni la narrativa més dramàtica s’hauria atrevit a dibuixar un escenari tan dràstic, amb un Real Madrid esbudellat quan tan sols s’han viscut els primers dies de març, apartat de tot i empès a un període de reflexió que posa en remull tot l’organigrama del club: des dels futbolistes, incapaços d’omplir el buit del seu jugador franquícia, fins a l’entrenador, un Santiago Solari obligat a esquivar un camí pedregós sense temps ni experiència, i sobretot un Florentino Pérez que no ha tingut ni la planificació ni la cintura per corregir els contratemps que li anaven desmanegant un equip capaç de guanyar tres Champions League consecutives. Amb cara de circumstàncies, atònit en la roda de premsa en què Zinedine Zidane agafava la porta de sortida del Santiago Bernabéu, maldestre per arrabassar Julen Lopetegui a la selecció espanyola a les portes d’un mundial i poc contemplatiu per esborrar poc després el basc del mapa de la temporada, tampoc el mercat, allà on la seva influència no té límits, no va ser una plataforma ideal per evitar que el Real Madrid hagi acabat desorientat a tres mesos de concloure la temporada.

Obcecat en la reforma faraònica d’un Santiago Bernabéu que suposarà un desemborsament de 575 milions, Florentino Pérez va relativitzar la necessitat de revestir la seva plantilla, fins i tot davant la pèrdua del màxim golejador de la seva història, i ha vist com el castell de sorra se li ha desplomat de cop, amb el seu fitxatge fetitxe, Gareth Bale, il·lustrant la caiguda del Titanic i amb aquells que havien de reflotar la nau, futbolistes com Isco o Marco Asensio, saltant els primers per la borda.

L’Ajax va passar com un cicló pel Santiago Bernabéu i va deixar despullat un projecte que ara necessita començar de zero, amb José Mourinho agafant posicions i, amb les obres del Bernabéu assetjant l’economia, sortir al mercat a la recerca de nous pilars sobre els quals fonamentar un nou cicle.

Però no li serà fàcil al mandatari blanc, conscient que el mercat obre poques escletxes i que el París Saint-Germain les hi tanca totes amb les dues peces més preuades: Neymar Junior i Kylian Mbappé.

Mentre el Barça, malgrat tot, sembla que va donant cos al futur amb les arribades d’Arthur i de Frenkie de Jong, el Madrid afronta mesos d’enorme pressió, amb algunes apostes del club com Asensio o Ceballos lluny d’encendre de nou el motor, amb Vinícius com a única esperança i amb les mirades buscant respostes en una llotja que de moment haurà de gestionar la immediatesa, amb un Solari molt qüestionat, però amb un ull en un futur que, de sobte, ja no pinta més blanc.

Vinícius, dos mesos de baixa

Les males notícies s’acumulen a la casa blanca i ahir les proves mèdiques van confirmar que Vinícius, de les poques notícies esperançadores que deixa el curs a Chamartín, té una lesió al lligament del turmell que el tindrà dos mesos allunyat dels terrenys de joc i que, per tant, li impedirà debutar amb la selecció del Brasil contra el Panamà i la República Txeca.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)