1a divisió

Filiació, col·laboració, res?

Girona-Peralada. A Montilivi donen per “finalitzat” el conveni de filiació amb el club empordanès, que suspèn l’assemblea extraordinària d’avui

Ni el Girona ni el Peralada se’n surten a l’hora de resoldre el final d’una filiació que va ser antinatural des del minut u de la seva creació. Fa dos anys, amb el Peralada a segona B –la plaça va costar 133.000 euros al club de Montilivi– i el Girona C a segona catalana, no es preveia l’escenari que ara s’està donant: que l’equip filial (el Peralada ha baixat a tercera divisió) entorpeixi la progressió de l’equip dependent (tot i que està en llista d’espera per pujar, el Girona C no podria coincidir amb els altempordanesos per la vinculació dels dos clubs).

Acord de col·laboració

El Girona va fer arribar ahir al Peralada una proposta de col·laboració per a les dues properes temporades. I, de manera excepcional –mai va fer públic el conveni de filiació–, el va enviar als mitjans de comunicació. En l’escrit, on el Girona especifica que ofereix al Peralada “actius per tenir més capacitat de generar ingressos i suport per confeccionar la plantilla”, el club de Montilivi també deixa clar que la proposta de col·laboració es fa “després de donar per finalitzat el conveni de filiació”.

Un dels punts de la proposta del Girona és “la celebració de dos amistosos [s’entén del primer equip] durant aquesta temporada i la següent en què els drets d’explotació (patrocinis, publicitat, ticketing, drets de televisió...) dels partits correspondrien íntegrament al club alt-empordanès”.

Dins aquest context del nou marc de col·laboració, el Girona escriu que “renuncia al contracte d’explotació comercial signat el 2017 respecte un conjunt d’espais publicitaris perquè CF Peralada els pugui explotar comercialment”. Tanmateix, el Girona es compromet a “impulsar i fomentar el futbol formatiu del Peralada a través de l’assistència als clínics i tallers d’hàbits saludables que organitzi el Girona”. Finalment, el club de Montilivi facilitarà 50 entrades durant quatre partits (dos per temporada) als jugadors del futbol base del Peralada.

Res a veure, però, les bases d’aquest acord de col·laboració, amb el conveni de filiació del 2017, on l’esforç econòmic era altíssim. “El Girona FC ha complert amb totes les seves obligacions econòmiques objecte del conveni de filiació i ha assumit també les obligacions contretes en relació al pagament dels contractes dels jugadors i cos tècnic (primer i segon entrenador) del primer equip, firmats pel CF Peralada”, va exposar el club de Montilivi.

NOU MARC

El Girona ha fet arribar al Peralada un nou acord de col·laboració per a dues temporades

EL NOU ACORD

El club gironí s’ha ofert a disputar dos amistosos a Peralada, entre altres propostes

CONTRACTES PAGATS

El Girona defensa que ha assumit tots els pagaments amb la plantilla alt-empordanesa

El Peralada ajorna l’assemblea i l’anunci dels fitxatges de Ritxi i Romero

“Vosaltres, els periodistes, no podreu entrar a l’assemblea. Només està oberta als socs”, va dir el president del Peralada, Miquel Llobet, passades les cinc de la tarda, quan aquest diari va intentar copsar l’opinió d’algun representant del club alt-empordanès respecte al moviment que poques hores abans havia fet el Girona amb l’oferta del contracte de col·laboració.

El Peralada havia de fer aquest migdia a les 12 una assemblea extraordinària de socis amb un tema únic, tot i que repartit en els tres punts de l’ordre del dia: 1. Informe del president. 2. Estat de l’acord de filiació amb el Girona FC. 3. Torn obert de paraula. Pocs minuts abans de les onze de la nit, però, el Peralada va anunciar per Twitter que l’assemblea se suspenia i es traslladava a dimecres que ve, 19 de juny, a les 20.30 h a les instal·lacions del camp de futbol.

Si el Girona ha anat fent tombs, el Peralada tampoc se n’ha escapat. Amb la lliga en joc va firmar un director esportiu (Nitus Santos); fa uns dies va anunciar el nou entrenador (Albert Carbó); divendres va fer els primers fitxatges (Eric Vilanova i Toni Cunill) i ahir estava previst que en caiguessin dos més via Figueres, que eren Ritxi Mercader i Sergi Romero. També des del mateix entorn del club es van sembrar la setmana passada alguns dubtes absolutament interessats sobre la possibilitat que el Peralada tingués capacitat econòmica per assumir la tercera divisió, cosa que el club alt-empordanès va desmentir l’endemà mateix en un comunicat oficial en el qual es va aprofitar per recordar que “el Peralada i el Girona mantenen converses en un ambient distès i amigable per tal d’assumir al més breu possible un acord de col·laboració favorable als interessos dels dos clubs”. Sembla evident que després de tants canvis de direcció i incoherències per les dues parts, els escenaris estan oberts: la filiació, la col·laboració... o que tot plegat acabi com el rosari de l’aurora.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)