1a divisió

Tot és possible a Peralada

En ratxa. El conjunt xampanyer és el millor equip de la segona volta després de sis jornades i s’ha guanyat el dret a somiar ara que ja té 40 punts i és a només quatre del quart classificat

Al descans del partit al camp de la Pobla el Peralada perdia per 0-1. No era un resultat just en un partit igualat, però els xampanyers van mantenir la calma i van sortir en la segona part a menjar-se el rival. I vaja si ho van fer. Arnau Ortiz va empatar en el minut 55 i el Peralada va marcar dos gols més, però el col·legiat els va anul·lar. La remuntada semblava possible fins que en el minut 91 Ritxi va veure la segona groga i va deixar els empordanesos amb deu. Però els d’Albert Carbó viuen un moment dolç i quan semblava impossible Sergio Álvarez va marcar l’1-2 definitiu en l’últim sospir. Un gol que val tres punts d’or, que permeten al Peralada enfilar-se fins als 40 punts quan encara queda un terç de lliga. I és que els xampanyers han posat la directa.

Amb l’èpica victòria al camp de la Pobla, el Peralada ha sumat els últims dotze punts en joc –els tres de la jornada anterior de regal, pel partit que havia de jugar contra el Reus– i ha guanyat cinc partits en les últimes sis jornades, les primeres sis de la segona volta. De fet, els de l’Alt Empordà són de moment el millor equip de la segona volta, i és que només el Sant Andreu ha sumat els mateixos 15 punts, però té una pitjor diferència de gols. A part dels andreuencs, tercers classificats en la lliga, només l’Hospitalet i el Terrassa, primer i segon, s’acosten als números dels xampanyers, amb 14 punts.

El que crida més l’atenció és que el Peralada ha aconseguit aquesta bona ratxa de resultats en un tram de calendari en què ho va passar francament malament en la primera volta. Lògicament l’inici de curs va estar marcat per les dificultats que van tenir els xampanyers a l’estiu, però el balanç de les primeres sis jornades va ser molt dolent, amb només un punt sumat al terreny de joc a banda dels tres punts regalats per la desaparició del Reus. De fet, l’equip va arribar a estar en zona de descens i no va ser cuer pel goal average. El canvi d’una volta a l’altra ha estat espectacular, ja que ha sumat 11 punts més contra els mateixos rivals.

El que s’ha guanyat el Peralada amb aquesta bona dinàmica és el dret a somiar amb fites més grans, i és que ara precisament afrontarà un tram de calendari en què en la primera volta va aconseguir molt bons resultats. De fet, en la primera volta va sumar 16 punts dels 21 possibles en les set jornades que li venen. En cas de repetir uns números similars, els d’Albert Carbó es convertirien –si és que no ho són ja– en grans candidats per acabar la temporada entre els quatre primers i disputar la promoció d’ascens a segona B, un objectiu impensable fa només uns mesos. I és que amb les incorporacions de Josu Currais i Pol Gómez en el mercat d’hivern i l’eclosió definitiva del juvenil Arnau Ortiz –contra la Pobla va marcar el seu tercer gol de la temporada, tots tres en els últims dos mesos–, el Peralada ha fet un salt de qualitat importantíssim.

L’únic inspirat

Dels tres representants de la demarcació el Peralada és l’únic que passa un bon moment. El Figueres s’ha estancat amb els resultats després de perdre tres dels últims quatre partits i ha sumat només cinc punts en la segona volta, menys que equips que té per sota en la taula com el San Cristóbal o l’Igualada. I encara pitjor està el Banyoles, que només ha empatat tres partits i encara no ha estat capaç de marcar ni un sol gol.