Champions

El PSG abraça l’èpica

Champions League. Dues dianes en l’últim sospir capgiren el gol inicial de Mario Pasalic i permeten al conjunt parisenc noquejar un orgullós Atalanta, però que físicament acaba fos

Atalanta 1 PSG 2

ATALANTA:Sportiello, Toloi, Caldara, Djimsiti (Palomino, 58’), Hateboer, De Roon, Freuler, Gosens (Castagne, 82)’, Pasalic (Muriel, 70’), Papu Gómez (Malinovski, 58’) i Duvan Zapata (Da Riva, 82’).PARÍS SAINT-GERMAIN:Keylor Navas (Sergio Rico, 78’), Kehrer, Thiago Silva, Kimpembe, Bernat, Marquinhos, Ander Herrera (Draxler, 71’), Gana Gueye (Paredes, 71’), Sarabia (Mbappé, 60’), Neymar i Mauro Icardi (Choupo Moting, 80’).GOLS:1-0 (26’) Pasalic. 1-1 (90’) Marquinhos. 1-2 (93’) Choupo-Moting..ÀRBITRE:Anthony Taylor (anglès). Targetes grogues a Rafael Toloi, Djimsiti, De Roon, Freuler, Zapata, Bernat, Herrera i Paredes

Dues fogonades quan ja veien el precipici van salvar el PSG d’una ensopegada sorpresa contra l’orgullós Atalanta, que va resistir fins al final en l’intent de conservar el gol de Mario Pasalic, però que va acabar sent víctima de l’empenta de Neymar i dels gols de Marquinho i Choupo-Moting, que mantenen en competició un PSG que continuarà uns dies més a Portugal per intentar fer història.

Per la valentia dels uns i el talent individual dels altres, la nit prometia entreteniment, i aviat es va encarregar de corroborar-ho, en uns primers minuts en què Keylor Navas va haver d’intervenir en dues ocasions i en què Neymar va aprofitar l’alegria tàctica de l’Atalanta per plantar-se sol davant de Sportiello, ahir titular per la lesió de Gollini. La rematada del brasiler, però, va marxar inexplicablement desviada en una primera meitat de moments, però en què el conjunt de Bèrgam va deixar clara la seva personalitat i en què, a sobre, va avançar-se en el marcador gràcies a un gran xut de Mario Pasalic.

Pletòric en la generació de futbol però força ofuscat de cara a porteria en el primer acte, Neymar va tenir la rèplica clara aviat però no va saber col·locar la pilota entre els pals.

Fatigada després d’una primera meitat en què va fer un desgast notable, la Dea va agrair el pas per vestidors per poder regenerar energies i poder fer la seva pressió constant per tot el terreny de joc, quasi home a home i generant moltes dificultats a tots els jugadors fins que aconseguien connectar amb Neymar, l’únic capaç d’esmunyir-se de la pressió rival i generar situacions de superioritat.

En un moviment programat, el tècnic parisenc, Thomas Tuchel, va moure fitxa quan faltava mitja hora enviant a la gespa Kylian Mbappé, encara convalescent del turmell, però sempre una carta guanyadora. El francès, amb una gran acceleració, deixant en el camí Toloi, va posar a prova Sportiello en un compte enrere angoixant per al PSG, necessitat d’un gol per forçar la pròrroga però sense la pólvora habitual.

Quan l’agonia començava a abaixar la persiana dels parisencs, però, penalitzats a sobre per la lesió de Keylor Navas, l’èpica va capgirar el signe de la nit i, amb el conjunt de Bèrgam ja molt fatigat, el PSG va capgirar el resultat amb dues esgarrapades ràpides, primer amb Marquinhos connectant a la xarxa una centrada de Neymar i després amb Choupo-Moting aprofitant una incursió de Mbappé per deixar sense resposta un orgullós Atalanta, que va caure dempeus. Serà el PSG, però, qui continuarà a Lisboa.

Atalanta - PSG 1-2
RB Leipzig - Atlético 21 h
(M. LdC) Estadi: José Alvalade
Barça - Bayern demà, 21 h
(M. LdC) Estadi: Da Luz
Man. City - Ol. Lió ds, 21 h
(M. LdC) Estadi: José Alvalade
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)