Champions

El Bayern imposa la seva llei

Champions League. Molt més efectiu a les àrees que un incòmode Olympique de Lió, el gegant muniquès assegura la seva plaça en la final de diumenge contra el París Saint-Germain

OL. LIÓ 0 BAYERN 3

OLYMPIQUE DE LIÓ:Lopes, Dubois (Tete, 67’), Denayer, Marcelo, Marçal (Cherki, 73’), Cornet, Guimaraes, Caqueret, Aouar, Memphis Depay (Dembéle, 58’) i Ekambi (Reine-Adelaide, 67’).BAYERN:Neuer, Kimmich, Jerome Boateng (Sule, 46’), Alaba, Alphonso Savies, Goretszka, Thiago Alcantara, Perisic (Coman, 63’), Gnabry (Coutinho, 75’), Müller i Lewandowski.GOLS:0-1 (18’) Gnabry. 0-2 (33’) Gnabry. 0-3 (88’) Lewandowski.ÀRBITRE:Mateu Lahoz. Grogues a Marcelo, Marçal i Tiago Mendes.

Serà un Bayern-PSG, diumenge amb la caiguda del sol a Lisboa, un duel entre la nova guàrdia parisenca, impulsada per diners vinguts de Qatar, contra l’històric gegant muniquès, que ahir en va tenir prou amb mitja hora per despatxar l’Olympique de Lió amb dos gols, si bé va tenir en el conjunt lionès un company de viatge incòmode, que li va saber buscar les pessigolles i a qui només li va faltar més perícia a l’àrea de Manuel Neuer per tenir-hi alguna cosa a dir.

Exultant com de costum, com dicta el seu escut, i encara més després d’haver atropellat el Barça, el Bayern va saltar a la gespa del José Alvalade a pressionar un aculat Olympique de Lió. En primera instància, però, li va tocar acotxar les orelles davant d’un rival que va saber trobar els espais a l’esquena d’aquesta intensitat defensiva i que, primer amb una cavalcada de Memphis Depay i després amb un xut al pal de Toko Ekambi, va estar a punt de donar la sorpresa avançant-se en el marcador. Lluny de deixar-se intimidar, però, el Bayern va continuar empenyent com si res, fins que va tombar la porta. I va fer-ho aviat, amb una cavalcada de Serge Gnabry que, després d’eludir tothom qui li anava sortint al pas, va afusellar Antony Lopes amb una rematada incontestable a dalt, a prop de l’escaire.

I desorientat pel primer cop, el conjunt lionès se’n va anar escarmentat cap als vestidors després d’una errada en el control de Maxwell Cornet que acabaria amb el mateix Gnabry reblant una acció prèvia en què Robert Lewandowski no va saber concretar un gol cantat, per deixar quasi vista per a sentència la semifinal quan encara faltaven 45 minuts.

Però lluny d’abandonar-se com va fer el Barça en el partit de quarts, el Lió va recórrer a l’orgull. Rudi García va retocar el seu equip amb l’entrada de Tiago Mendes i el seu equip va recuperar l’alegria per buscar les pessigolles a l’esquena de la defensa del Bayern, però sempre amb un desenllaç similar, amb Toko Ekambi malgastant diverses situacions per penalitzar la defensa muniquesa.

Segurament propiciat pel relaxament d’un Bayern que ja s’havia imaginat amb els dos peus en la final, la segona meitat va ser laboriosa per a l’equip de Hansi Flick, incomodat per un rival lionès que va tenir en el talentós Houssem Aouar la seva llum i que fins i tot va intentar-ho en els minuts finals fent entrar Ryan Cherki, amb 17 anys acabats de fer, una de les grans esperances de futur del seu planter. Escàs de pólvora, però, no va haver-hi canvi de guió per a una nit que va tancar Lewandowski fidel a la seva cita amb el gol i que deixa el Bayern a les portes de la sisena Champions de la seva història.

VESTIDORS

Sabíem que seria difícil, el Lió és un bon equip. Estem contents però cal defensar millor
Hansi Flick
ENTRENADOR DEL BAYERN
És dur quedar-se a les portes d’una final però diria que podem marxar amb el cap ben alt
Juninho Pernambucano
DIRECTOR ESPORTIU DEL LIÓ
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)