Més futbol

El planter del Nàstic ja hi ha dit la seva

Els juvenils Vélez, Aleix i Aitor han debutat aquest curs amb el primer equip

En la primera volta, Aleixo (Pobla) també va tenir el seu moment

Els joves han servit de solució a les nombroses baixes dels entrenaments

4
JUGADORS
ja siguin del juvenil o del filial, la Pobla de Mafumet, han debutat aquesta temporada amb el primer equip.

En èpoques de crisi, el planter sempre té un paper important i això sembla que és el que passarà al Nàstic la temporada que ve si, finalment, les promeses dels tècnics de la casa d'apostar realment fort pels jugadors formats en el club, es confirmen. L'objectiu de tenir una plantilla reduïda, d'uns 22 jugadors com a màxim, afavoreix els jugadors tant del juvenil com del filial, la Pobla de Mafumet, ja que encara que no acabin tenint una fitxa fixa en el primer equip, un fet no descartable, en cas de necessitat, seran els primers als quals es recorrerà. I és que en una lliga tan llarga com la segona A, amb 42 jornades –més els possibles partits de les eliminatòries d'ascens implantades enguany–, les múltiples baixes ja sigui per lesions o sancions sempre acaben arribant i aquí és on els del planter poden tenir la seva oportunitat.

De moment, en aquesta temporada que tot just ha acabat ja s'han vist els primers indicis de la importància que ha de tenir el planter del Nàstic en el present més immediat i també a llarg termini. Fins a quatre jugadors –Fran Vélez (20 anys), Aleix Coch (20) i Aitor Casas (19) del juvenil i Aleixo (20) de la Pobla– han debutat amb el primer equip i a la vegada a segona divisió A, que no és poc. Alguns amb més o menys protagonisme –aquí Vélez s'ha endut el premi gros–, però no hi ha dubte que és un senyal a tenir en compte, i que en els darrers anys a Can Nàstic no es pot dir que s'hagi vist gaire sovint. El primer a fer-ho va ser Aleixo, que va jugar els onze últims minuts del partit al Nou Estadi contra el Rayo (1-1), en la tretzena jornada. Per veure un altre debut d'un dels de la casa va caldre esperar fins a la jornada 32, ja amb Luis César a la banqueta, i al camp de l'Albacete, on Fran Vélez va jugar de titular. Després, el jove defensa ha jugat tres partits més, de lateral dret i de central, tots de titular. I en l'última jornada, Aleix Coch i Aitor Casas, ja a les acaballes del partit, també van tenir els seus minuts a Las Palmas. I fins i tot podia haver-se donat un cinquè debut aquesta temporada, el de Sergi Juste, que ja va actuar el curs passat amb el primer equip, però que enguany, quan anava a ser convocat degut a les baixes, va caure lesionat a última hora.

Un pas més que confirma el paper que han de tenir els jugadors de casa és la professionalització que s'ha volgut fer del filial, la Pobla de Mafumet, que a partir d'aquest curs seguirà el mateix pla de treball que el primer equip, entrenant-se al matí i no a la tarda, com feia fins ara, cosa que facilitarà la possible incorporació d'algun d'ells a les sessions en què el primer equip estigui curt d'efectius. Una situació que aquest curs ja s'ha viscut, ja que a banda dels quatre jugadors que han debutat en lliga, molts altres com Fran Carbia (juvenil), Jordi Roca, Sergi Juste o el porter Sergio (Pobla), entre d'altres, han estat uns habituals en els entrenaments del primer equip.

ELS DEBUTANTS

Aleixo
Debut:
13a jornada contra el Rayo. 1 partit i 11 minuts.
Posició:
Davanter.
El futur:
Continuarà a la Pobla.
Fran Vélez
Debut:
32a jornada a Albacete. 4 partits i 218 minuts en total.
Posició:
Central i lateral dret.
El futur:
Té números per fer la pretemporada amb el primer equip i jugarà amb la Pobla.
Aleix Coch
Debut:
42a jornada a Las Palmas. 1 partit i 8 minuts.
Posició:
Central.
El futur:
És juvenil d'últim any i passarà a la Pobla. Podria fer la pretemporada en el primer equip.
Aitor Casas
Debut:
42a jornada a Las Palmas. 1 partit i 3 minuts,
Posició:
Lateral esquerre.
Futur:
Continuarà al juvenil.

La temporada passada, tres debutants

X.S.

El nombre de quatre debutants de la casa supera la de la temporada passada, quan van ser tres els que van debutar amb el primer equip a segona A. Juan Antonio Osado –havia debutat en la copa Catalunya però no a segona A– va ser el primer. Ho va fer en la jornada 16, quan va saltar al terreny de joc en el minut 90 contra el Sevilla Atlético. Osado va marxar a l'estiu cedit al Logroñés de segona B i enguany s'incorporarà a la disciplina grana, tenint molts números, a priori, per passar a formar part de la plantilla de la Pobla. Els altres dos debutants van ser Ton Alcover i Sergi Juste, que com ha passat aquest curs amb Aleix Coch i Aitor Casas, també van debutar en l'última jornada, al camp de l'Eibar. Aquesta temporada, tots dos han estat peces clau a la Pobla de Mafumet.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)