Capello es queda tot sol
Fa deu dies l'italià deia que marxaria si no arribava als quarts
Ara, Capello es queda mentre Anglaterra demana el seu cap
Anglaterra clama contra Fabio Capello després de la desfeta contra Alemanya que va suposar l'eliminació dels pross del mundial i li reclama que sigui fidel a la seva paraula. I és que fa només deu dies, durant la fase de grups, el tècnic italià va assegurar: «Si no passem dels quarts, plegaré.»
Doncs res més lluny de la realitat, perquè Capello, que abans que la competició donés el tret de sortida va renovar fins a l'Eurocopa del 2012, de moment no ha mogut fitxa i no s'espera que ho faci en els propers dies i és que segons explicava després del partit: «Encara tinc temps per decidir.» De fet, Capello no deixa res per a la improvisació, i molt menys quan es tracta del seu futur, motiu pel qual es va negar a parlar en calent. El que sí que se sap és que la confiança que tenia Anglaterra en les seves possibilitats s'ha transformat en una decepció generalitzada i tot el país té clar qui és el responsable d'una altra desfeta britànica en un mundial.
I per si algú encara dubta, la premsa local, bona part amiga tan dels grans titulars com dels grans escàndols, s'encarrega de fer-li prendre part. Com sempre, els més contundents van ser els diaris sensacionalistes que, unànimement, reclamen a l'extècnic del Milan que es recordi de la seva promesa. The Sun parlava de «decepció davant un país» i esquarterava també els jugadors, als quals titllava de «perdedors».
Per la seva part, el Daily Express era més caut amb els futbolistes, però no menys concret quan parlava de «ridícul que frega el suïcidi», com si l'àrbitre Jorge Larrionda no hi hagués tingut res a veure en no concedir l'empat a Frank Lampard. El mitjà que més es va encruelir amb la figura de l'entrenador va ser el Daily Mirror que es posava les mans al cap recordant: «Anglaterra és humiliada i el seleccionador creu que ha estat una bona actuació.» I convidava Capello «a dimitir per vergonya».
El que menys sang en va fer va ser The Times, que va prioritzar la falta de qualitat dels jugadors al futur de Capello, relegat a les pàgines interiors. El prestigiós mitjà feia autocrítica: «Hi ha la tendència errònia a creure que Anglaterra té fortalesa i poder», i fins i tot es permetia exculpar l'italià basant-se en allò d'on no n'hi ha, no en raja.
I és que al país on van inventar el futbol, aquest esport és un tema d'estat. El primer ministre, David Cameron, fins i tot havia substituït la union jack per la creu de Sant Jordi britànica i ahir es preguntava si «potser les errades es podrien evitar», per bé que assegurava: «Amb un 4-1 no podem dir que ens van robar.»
A Alemanya el titular més destacat era el del Zeitung Allgemeine que assenyalava: «Venjança per Wembley.» Altres, com el Süddeutsche Zeitung, fins i tot obrien amb un «Sorry England».
La FIFA s'ho mira, però no vol veure res
La introducció de les noves tecnologies per evitar que els àrbitres cometin errades o si més no perquè no siguin tan flagrants com la del gol anul·lat a Anglaterra no s'aplicarà, almenys en breu. Ni les noves ni les «antigues», ja que la FIFA no vol sentir a parlar ni de fer servir imatges per sortir de dubtes. I així de clar ho va deixar el portaveu de l'organisme, Nicolas Maingot, que es va limitar a un «sense comentaris» quan se li va preguntar sobre el tema. L'única cosa que va afegir és que «és competència de l'IFAB (International Football Associations Board) i fa dos mesos s'hi va mostrar en contra». I és que després de l'Alemanya-Anglaterra la FIFA va prohibir que es repetissin els gols en els videomarcadors.
El sindicat de futbolistes reclama que almenys s'experimenti amb les repeticions en les jugades amb gol fantasma, però l'organisme que dirigeix Joseph Blatter rebutja aquesta possibilitat perquè considera que introduir-la implicaria perdre la universalitat, la simplicitat i el dinamisme del joc i es pregunta si la renovació parcial no acabaria generant una revolució.
Publicat a
Notícies
Diumenge,24 novembre 2024