Champions

Lewandowski, el millor jugador de l’any

Premiat. El davanter polonès s’ha emportat el premi “The Best” que entrega la FIFA i ha superat a Messi i Cristiano. Klopp, escollit millor entrenador i Neuer, el millor porter

Robert Lewandowski s’ha fet amb el trofeu de millor jugador masculí de l’any per la FIFA. L’anomenat ’The Best’. La competició, que enguany arriba a la seva cinquena edició, des de que l’organisme futbolístic va decidir separar-se de France Football i el seu famòs Ballon d’Or i donar un nou encaix a aquest trofeu. El trofeu d’aquesta edició encara agafa més valor ja que el Ballon d’Or d’enguany quedarà desert per la pandèmia i els únic premis individuals que s’ha donat són els de la FIFA en una cerimònia que s’ha fet de manera telemàtica i restringida al públic.

El premi és merescut pel gran any del davanter polonès que ha comandat, amb els seus gols, l’històric triple del Bayern de Munic. Les seves xifres són rotundes: 34 gols a la bundesliga; 15 en Champions i sis a la copa d’Alemanya. Lewandowski ha fet en total 55 gols. El punta s’ha imposat als altres finalistes: Leo Messi i Cristiano Ronaldo en el que era una victòria cantada. Messi ha pagat car el mal any del Barça i Cristiano només ha estat capaç d’aixecar Scudetto a Itàlia. En quan a números també es decanten de manera clara i rotunda del cantó del polonès. Cristian es va quedar en els 31 gols a la Serie A, quatre en champions i dos a la copa. Messi en va fer 25 en lliga, on va ser el pitxixi, tres a la Champions i dos en copa.

Els títols de Lewandowski amb el seu equip i les gran prestacions golejadors han fet la resta. I és que ara mateix, el polonès és un dels futbolistes més complets del panorama futbolístic i ha estat capaç de treure de l’equació als grans dominadors del futbol mundial com són Messi i Cristiano. Tots dos han acaparat els premis individuals en els últims anys. Ara Lewandowski (1988) veu com passat la trentena li arriba el millor reconeixement individual a una carrera excel·lent i que ara podrà presumir d’un dels millors títols individuals que es poden donar en el món del futbol. Així doncs, el premi The Best canvi de mans. Els anteriors guanyadors van ser Cristiano Ronaldo (2016 i 2017); Messi (2018) i Modric (2019).

Klopp, Millor entrenador.

Jürgen Klopp s’ha fet, de nou, amb el premi a millor entrenador de l’any després de superar en la votació a Marcelo Bielsa, entrenador del Leeds que la temporada passada va aconseguir l’ascens a la Premier League. Però el que més sorprèn és que l’entrenador alemany del Liverpool ha superat els pronòstics i ha deixat enrere a Hans-Dieter Flick, entrenador del Bayern de Munic que va conquerir el triplet.

Neuer, el millor porter.

El millor porter ha estat per Manuel Neuer que s’ha imposat en la final a Alisson Becker i Jan Oblak. El company “És un dels millors anys de la meva carrera i impressionat per a tots nosaltres”, ha dit el porter alemany i company de Lewandowski .

El millor gol.

El jugador del Tottenam es va fer amb l’honor de guanyar el premi Puskas al millor gol de l’any per una gran carrera que va acabar amb un golàs en el partit de la Premier League jugat contra el Burnley jugat el passat 7 de desembre del 2019.

Onze ideal.

El millor onze està format per Alisson; Alexander-Arnold, Van Dijk, Sergio Ramos, Davies; Kimmich, De Bruyne, Thiago Alcántara; Messi, Lewandowski i Cristiano Ronaldo.

El procès de votació.

Cal recordar que el procés de votació dels premis ’The Best’ constava de dues fases. En la primera uns experts escollien als deu nominats per categoria. En la segona fase, només queden tres escollits per categoria i aquí hi participen un periodista especialitzat per país; els aficionats a través d’internet i els capitans i seleccionadors nacionals.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)