Barça

Per la tercera

El Barça busca la tercera victòria consecutiva contra el València per continuar escalant posicions i refermar el bon joc fet en la primera part contra la Real Sociedad

El Barça necessita donar continuïtat a les dues victòries aconseguides en la lliga contra el Llevant i la Real Sociedad per continuar tenint esperances de poder lluitar pel títol. Els de Ronald Koeman també necessiten donar continuïtat a la bona primera part jugada contra els bascos dimecres passat, possiblement la millor estona de joc des que l’holandès seu a la banqueta blaugrana. Va destacar la solidaritat de tothom en defensa, la societat que han format Messi i Pedri, l’evolució de Frenkie de Jong, les cavalcades de Jordi Alba i la parella de centrals del planter formada per Mingueza i Araújo. Koeman buscarà que tot es repeteixi, tot i que possiblement Lenglet recuperarà la titularitat al centre de la defensa. I buscarà també que els seus millorin en diversos aspectes del joc. El principal, que siguin efectius davant la porteria del rival. Que Griezmann i Braithwaite no tornin a fallar les oportunitats que van fallar contra la Real Sociedad, que haurien donat tranquil·litat per a una segona part en què els blaugrana van acabar patint.

El partit és especial per al tècnic blaugrana, després de la moguda experiència que va tenir a la banqueta del València. Va guanyar la copa de la temporada 2007/08, però va haver de fer neteja. Va tocar el rebre a Cañizares, Albelda i Angulo. No ho han oblidat encara cap dels tres, que han malparlat moltes vegades de Koeman, com va fer també Joaquín, un altre exvalencianista, quan va visitar el Camp Nou fa poques setmanes amb el Betis.

Aquell València vivia temps convulsos. Com l’actual. Anil Murthy ha venut jugadors importants. Com Ferran Torres, Coquelin, Parejo i Rodrigo. I pocs fitxatges. El millor, possiblement és el de Javi Gracia, l’entrenador, que ja va estar a punt de marxar quan es va tancar el mercat perquè no van arribar els reforços que li havien promès. L’actual València ho té cru per lluitar per jugar a Europa la temporada vinent, però en les últimes setmanes ha millorat la seva competitivitat, sobretot des que va guanyar el Real Madrid (4-1) amb el famós partit dels tres penals marcats per Carlos Soler. Només ha perdut un partit des d’aquell, contra l’Atlético de Madrid i per un gol en pròpia porteria. Té, això sí, problemes per fer gols, tot i que Gracia recupera per al Camp Nou Maxi Gómez, com també un dels seus homes més desequil·librants, el lateral esquerre Gayà.

Tercer partit consecutiu de lliga del Barça al Camp Nou buscant una altra victòria, la tercera seguida, per continuar escalant posicions.

Koeman: “El problema en la segona part contra la Real va ser la poca efectivitat de la primera”

Ronald Koeman exigeix avui una victòria al seu equip, i ahir ja va explicar les raons de la millora en el joc contra la Real Sociedad, tot i admetre que encara hi ha coses a millorar, com l’efectivitat. “Estem anant més amunt, els migcampistes, amb qualitat, estan intercanviant les posicions. Això ho estem fent millor. Contra la Real havíem d’estar molt bé amb pilota i sense, per la qualitat del rival. Vam pressionar bé, però perquè ens van deixar. Hi ha equips que juguen amb pilotes llargues i no ho podem fer. El problema, en la segona part, més que el cansament, va ser haver marxat al descans amb 2-1. Hem d’aprofitar més les oportunitats”, va dir l’holandès, que va recordar el seu pas per la banqueta del València: “No és el millor record que tindré en la meva carrera com a entrenador. Potser em vaig equivocar. Va ser una estada curta, però com a mínim vam guanyar la copa. És un lloc complicat, en els últims quinze anys han tingut molts canvis d’entrenador.”

Koeman, que va tornar a carregar contra el calendari i els horaris tardans dels partits, va parlar d’uns quants noms propis. Com Araújo. “És un jugador jove, però molt fort físicament. És ràpid, tot i ser alt. Té caràcter, mana i s’entrena molt bé cada dia. Ha de millorar amb pilota, el seu primer control, la circulació de pilota, buscar passades verticals; crec que té un bon futur i ell vol millorar i està obert a qualsevol consell”, va dir el tècnic, que va semblar que tornava a llançar una crítica cap a Riqui Puig quan se li va preguntar si alguns jugadors no tenen la mateixa predisposició que Araújo.“ Hi ha competència, però hi ha gent que en els entrenaments potser no fa prou per fer canviar d’opinió l’entrenador.” Un altre dels noms propis va ser el de Frenkie de Jong, que ha millorat en els últims partits. “Té més llibertat en el seu joc i pot fer més coses amunt, com tenir més pes a l’última part del camp. Depèn de qui tingui al seu costat pot agafar més llibertat. Ha agafat més responsabilitat al camp. M’agrada el que fa. Ha de manar, perquè és el futur d’aquest club”, va dir.

Javi Gracia: “Cada dia veig millor el Barça”

L’entrenador del València, Javi Gracia, creu que el seu rival avui està anant a més amb el pas dels partits. “Cada dia està millor, competeix millor i està tenint millor nivell. Per això li arriben els resultats, com la victòria contra la Real, que és un dels equips més potents del campionat. Està en fase de creixement”, deia el tècnic, que va explicar que desconeixia si en el mercat d’hivern arribaran reforços o es vendran més futbolistes.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)