Barça

Vilajoana: “Tenim un projecte pensat en global, amb Messi i sense Messi”

Eleccions. Xavi Vilajoana ha presentat avui el seu equip, amb el seu germà liderant l’àrea esportiva, i ha insistit en la idea d’un canvi de rol de Messi als seus 33 anys. Sobre el Camp Nou, proposa fer obres durant dos anys i anar a jugar a l’estadi Johan Cruyff o a Montjuïc amb grades supletòries fins als 72.000 espectadors

Xavier Vilajoana ha presentat aquest matí els integrants de la seva futura junta directiva en el supòsit que acabi guanyant les eleccions del pròxim 24 de gener. Vilajoana ha presentat un equip format per onze persones: Jaume Alsina, Diana Ferrer, Miquel Garcia, Carlos López de la Vieja, Eva Mayner, Anna Pagès, Marta Pascual, Albert Pereira, Jordi Tomàs, Juan Velayos i David Vilajoana, germà del precandidat i encarregat de l’àrea esportiva. La llista no està tancada perquè tal i com marquen els estatuts la futura junta ha d’estar formada per un mínim de catorze persones i un màxim de vint-i-una. “Guanyarem perquè volem tornar l’orgull i la il·lusió als socis del Barça. I per això aquest equip que presento avui és el millor per tornar a escriure el futur amb l’ADN del nostre club. No hi ha capità, si no hi ha equip”, ha dit Vilajoana.

En referència al projecte esportiu, Vilajoana ha tornat a fer èmfasi en la idea de construir un Barça ADN Masia, amb el 50% almenys de jugadors formats al planter consolidats en el primer equip de futbol en un futur pròxim. Preguntat per si Leo Messi tindria cabuda en aquest projecte, per edat i per qüestions econòmiques, Vilajoana ha assegurat el següent: “: La proposta que li farem a Messi, la farem quan ell primer manifesti què vol fer. La motivació i el rendiment ha d’anar unit. Se li farà una proposta en funció al rol que tingui en l’equip... que ningú es pensi que Messi seguirà jugant deu anys”. “El rol del capità comporta ser un futbolista integrador, ajudar que tot l’equip flueixi. Si ell està disposat a tenir aquest rol i a seguir motivat, Messi s’acabarà retirant en aquest club amb honors. Si ell no ho vol, deixarem que marxi, mirant endavant. Tenim un projecte esportiu amb messi i sense messi, pensat en global i no en individualitats”. “La regeneració de l’equip s’hauria d’haver fet abans. Un dels errors del passat ha estat canviar cromos com va passar quan va marxar Neymar i se’ns va oblidar pensar en col·lectivitat”, considera.

La voluntat de Vilajoana és blindar la Masia i evitar la fuga de talent. També ha parlat del futur Camp Nou. Ell preveu uns ingressos mínims de 600 milions d’euros, des d’un punt de vista conservador, i diu que cal replantejar totes les obres futures. El seu pla per la remodelació del Camp Nou és fer una reforma integral durant dos anys de forma seguida i mentrestant jugar els partits a l’estadi Johan Cruyff mentre duri al pandèmia. Un cop el govern permeti l’accés de públic als estadis, ell vol anar a jugar els partits a Montjuïc, aixecant diverses grades supletòries fins arribar a una capacitat màxima de 72.000 espectadors.

Després del desencís generat pel 2-2 contra el València, se li ha preguntat per la figura de Koeman. Com en compareixences anteriors, poc partidari de fer canvis a mitja temporada: “Estem a meitat de temporada. És normal tenir alts i baixos en un equip que està en plena regeneració. L’equip creixerà i competirà en totes les competicions. A vegades som massa impacients. Acabarem guanyant títols aquesta temporada”, creu.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)