Barça

“Tenim un projecte sòlid amb Messi i sense Messi”

Eleccions. El líder del projecte Futur amb ADN Barça presenta el seu equip directiu, insisteix en la idea del rol espiritual que hauria d’assumir Messi com a capità i parla de blindar la Masia

Dia de presentacions al Portal de l’Eixample. Igual que va fer divendres Joan Laporta, Xavi Vilajoana va presentar ahir al matí un per un tots els integrants de la seva futura junta directiva en el supòsit que acabi guanyant les eleccions del pròxim 24 de gener. Els noms que acompanyen Vilajoana en aquesta aventura són: Juan Velayos i Diana Ferrer, a l’àrea econòmica; Jordi Tomàs, Jaume Alsina, Eva Mayner i Anna Pagès, a l’àrea social i institucional; Carlos López de la Vieja i Miquel Garcia, a l’àrea patrimonial, i David Vilajoana, Marta Pascual i Albert Pereira, a l’àrea esportiva. Una llista que no està tancada perquè, tal com marquen els estatuts, la futura junta ha d’estar formada per un mínim de 14 persones i un màxim de 21.

“Guanyarem perquè volem tornar l’orgull i la il·lusió als socis del Barça. I per això aquest equip que presento avui és el millor per tornar a escriure el futur amb l’ADN del nostre club. No hi ha capità, si no hi ha equip”, afirmava Vilajoana. El concepte capità, en efecte, sempre present en el discurs del líder del projecte Futur amb ADN Barça. Referint-se a ell i al seu equip i referint-se un cop més a Leo Messi. Ho va explicar en la seva anterior compareixença telemàtica i ahir va tornar-hi a fer èmfasi: Messi és el capità i un capità ha d’assumir certs rols. “La proposta que farem a Messi arribarà quan ell primer manifesti què vol fer. La motivació i el rendiment han d’anar units. Se li farà una proposta en funció del rol que tingui en l’equip... Que ningú es pensi que Messi seguirà jugant deu anys.” “El rol del capità comporta ser un futbolista integrador, ajudar que tot l’equip flueixi. Si ell està disposat a tenir aquest rol i a seguir motivat, s’acabarà retirant en aquest club amb honors. Si ell no ho vol, deixarem que marxi, mirant endavant. Tenim un projecte esportiu amb Messi i sense Messi, pensat en global i no en individualitats.”“La regeneració de l’equip s’hauria d’haver fet abans. Un dels errors del passat ha estat canviar cromos com va passar quan va marxar Neymar i ens vam oblidar de pensar en col·lectivitat”, considera.

Blindar la Masia

Des de la precandidatura donarien per bo uns futurs ingressos anuals de 600 milions d’euros, una previsió conservadora tenint en compte que en exercicis recents s’havia sobrepassat la barrera dels 1.000 milions d’ingressos, però realista alhora amb la situació de pandèmia actual, que ha fet caure els ingressos de tots els clubs d’una forma brutal. Dins d’aquest escenari, David Vilajoana, màxim responsable de l’àrea esportiva, parla de blindar la Masia i evitar la fuga de talent: “Volem que el 50% del primer equip estigui format per jugadors del planter. La sostenibilitat econòmica passa per aquí. Hem de tornar a mirar cap a dins.” “Volem una Masia en els cinc continents; no parlo de les actuals acadèmies, que són més per crear marca, parlo d’anar més enllà.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)