Barça

L’Espai Barça, a debat

Eleccions. Benedito proposa tirar a terra el Camp Nou i fer un estadi nou al mateix lloc o a Sant Joan Despí. Vilajoana vol fer la reforma sense partits, en dos anys, i anar a jugar a Montjuïc

Els precandidats a la presidència del FC Barcelona començaran demà amb la difícil missió de recollir les 2.257 signatures que els faran convertir-se en candidats. Tenen temps per reunir-les fins al dia 11 de gener del 2021. Per mirar de convèncer els socis, és temps de propostes. I l’Espai Barça va ser ahir el gran protagonista en aquest sentit. Dos dels precandidats, Agustí Benedito i Xavi Vilajoana, en van parlar. Tots dos, amb propostes diferents i que podrien passar per Montjuïc. Benedito ja va explicar ahir en una entrevista en aquest diari que, si guanya les eleccions, l’Espai Barça no es farà, perquè no se sent hereu del referèndum del 2014. Ahir en va desenvolupar més el perquè i va llançar la seva proposta, que consisteix a tirar a terra el Camp Nou i construir un estadi nou. Ho va fer en presència de l’arquitecta Benedetta Tagliabue, experta en la construcció d’estadis i recintes esportius. Tagliabue desaconsella la reforma del Camp Nou per diverses raons. “Es farà servir l’estructura actual, que és molt vella. Té 65 anys i els fonaments es deterioren. Val la pena fer aquest esforç per una reforma que no durarà 65 anys més? Hi ha estadis anglesos que ja han comès aquesta errada. A més, les localitats dels socis seran les mateixes, no es guanyarà comoditat ni visibilitat. Un dubte molt gran és si es podrà anar a l’estadi mentre durin les obres. Sempre hi ha dificultats. I és molt difícil fer-ho amb la construcció de la coberta. Crec que no s’hi podrà anar. I una altra cosa: la coberta és maca, però no es pot tancar. No serà el millor estadi del món”, va explicar l’arquitecta. Benedito li va recollir la paraula i va afirmar que, per totes aquestes raons, si guanyen les eleccions, no es farà la reforma de l’estadi. “El soci es pensa que la reforma es farà en quatre anys i que podrà continuar anant al camp, i no és veritat. Les obres duraran un mínim de vuit anys i hi haurà partits en què no podran anar 40.000 persones. I ja sabem que el cost total superarà els 800 milions. Per això proposem tirar-lo a terra i fer-ne un de nou. Tenim dues propostes pel que fa a la ubicació. La primera és fer el nou estadi al mateix lloc. Hauríem d’anar a jugar tres anys a l’estadi olímpic amb la graderia ampliada. La segona és construir-lo a Sant Joan Despí i reubicar la ciutat esportiva”, va dir el precandidat, que proposa un referèndum entre els socis per decidir quina opció prefereixen en el primer any de mandat. També va dir que el cost total seria d’uns 900 milions d’euros i que el nou Palau es construiria on està previst ara, als terrenys del Mini. “És millor tres anys a Montjuïc que vuit anys de grues”, va concloure.

Vilajoana

I també va parlar ahir de l’Espai Barça i de Montjuïc Xavi Vilajoana. L’exdirectiu és partidari de continuar amb l’Espai Barça, de reformar l’actual Camp Nou, però voldria accelerar les obres per reduir-ne també els costos. “Necessitem un camp del segle XXI, enfocat per tal que els socis, penyistes i aficionats el gaudeixin durant els 365 dies de l’any, no només durant els dies de partit”, va dir Vilajoana. Per reduir el temps de les obres, proposa que la reforma es faci sense partits. Diu que el temps de les grues es reduiria a dos anys i proposa anar a jugar a Montjuïc les dues temporades, també ampliant-ne la graderia. Vilajoana és partidari que, si per la pandèmia no hi poden entrar aficionats, el primer equip jugui al Johan Cruyff, com està fent el Real Madrid amb l’Alfredo Di Stéfano, i quan hi puguin entrar, fer el trasllat a Montjuïc. “Amb grades supletòries, podríem assolir els 72.000 espectadors. És la mitjana de públic al Camp Nou. Els abonats afectats no serien gaires.”

L’arquitecte tècnic Carlos López de la Vieja, membre de la precandidatura de Vilajoana, va analitzar la viabilitat del futur Camp Nou. “L’actual pressupost està xifrat en 390 milions. Nosaltres preveiem una reducció del 30% d’aquest pressupost, ho aconseguirem reduint el termini a només dos anys i ho farem sense interrupcions per poder-lo tenir enllestit la temporada 2023/24.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)