Barça

Toni Freixa presenta Lluís Carreras com a director de futbol

El precandidat a les eleccions a la presidència del FC Barcelona, Toni Freixa, ha presentat avui a la tarda un dels seus puntals en l’àrea esportiva i que en el cas de vèncer ocuparà el càrrec de director de futbol. Es tracta de l’ex jugador i entrenador, Lluís Carreras. “Portem dos anys parlant de la idea de futbol que ens cal. És un home de la casa i amb experiència per cuidar des dels fonaments fins a l’elit.”, ha assegurat el presidenciable.

Carreras, al seu torn, ha insistit molt en que cal tornar a prioritzar la metodologia. “Es la clau de l’èxit del futur del nostre club. Necessitem valentia per fer-ho. Tots els equips hauran d’aprendre a jugar amb el mètode. Hi ha dos coses molt importants, entendre el joc i formar jugadors per ser algun dia en el primer equip.”. Carreras ocuparà el càrrec de director de futbol i serà l’encarregat d’escollir el director esportiu, que serà qui decidirà el nom de l’entrenador. En la seva estructura esportiva seran cabdal la figura del director de metodologia, el de captació i els entrenadors. “És molt important que la gent interioritzi i sàpiga transmetre el joc.”, ha dit Carreras, que ha revelat que en el club, actualment, on hi ha més acceptació del model és en les categories inferiors. Sobre l’anterior directiva, ha dit que van fracassar perquè no creien en el model.

Parlant sobre temes de més actualitat, ha explicat que estan avaluant Koeman per si mereix continuar a la banqueta, ha afirmat que fitxar Neymar és “inviable” i sobre Messi, que el primer que cal fer és escoltar-lo. “Messi ha estat, és i serà el millor jugador de la història del futbol. Messi genera més del que guanya (com Piqué). L’hem d’escoltar, deixar-lo parlar i després com a club, decidir.”.

Toni Freixa s’ha envoltat del seu equip per iniciar la campanya i ha assegurat que la precandidatura que ell lidera és l’única que compleix els tres requisits essencials per capgirar la situació del club. “Tenim coneixements, experiència i seny.”. Ha qualificat la situació de “crítica” però es veu capaç de capgirar-la mantenint, sobretot, els trets distintius del Barça i que per ell són el model de propietat, el model esportiu i el caràcter poliesportiu del club. Ho vol potenciar tot.

Freixa ha reconegut que l’economia del Barça és molt fràgil, que la massa social està disparada “no n’ hi haurà prou amb diferir pagaments”- i que el deute és abismal. Mantindrà el projecte de l’Espai Barça, encara que vol estudiar el finançament amb Goldman Sachs per si es poden millorar les condicions. També ha descartat anar a jugar a l’estadi de Montjuïc mentre durin les obres i tampoc té gens clar que el finançament del club quedi en mans d’inversors, com en el cas del projecte Barça Corporate, de l’anterior directiva. “Tenim preparades solucions de patrocini de la samarreta i també per les seccions.”, ha dit.

Freixa també ha explicat que vol recuperar el lideratge institucional per recuperar el pes perdut en les institucions que regulen el futbol.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)