Barça

Freixa aposta per Lluís Carreras

Eleccions. El presidenciable escull l’exjugador perquè sigui el director de futbol si acaba sent president

El precandidat a les eleccions a la presidència del FC Barcelona Toni Freixa va presentar ahir un dels seus puntals en l’àrea esportiva, que, en cas que guanyi, ocuparà el càrrec de director de futbol. Es tracta de l’exjugador i entrenador Lluís Carreras. “Fa dos anys que parlem de la idea de futbol que ens cal. És un home de la casa i amb experiència per cuidar-la des dels fonaments fins a l’elit”, assegura el presidenciable.

Carreras va insistir molt que cal tornar a prioritzar la metodologia per aplicar el model de joc tradicional del Barça. “És la clau de l’èxit del futur del nostre club. Necessitem valentia per fer-ho. Tots els equips hauran d’aprendre a jugar amb el mètode. Hi ha dues coses molt importants: entendre el joc i formar jugadors perquè arribin algun dia al primer equip.”

Un mètode que, per Carreras, té com a pares els històrics Jaume Olivé, Oriol Tort i Joan Vilà, i que van seguir tant Cruyff com Guardiola, Tito Vilanova –“el gran oblidat”– i Luis Enrique. Carreras aposta per recuperar el manual que el 2010 van fer Guardiola i Seirul·lo i millorar-lo fent-hi algunes actualitzacions, però mantenint-ne la idea.

Ocuparà el càrrec de director de futbol i serà l’encarregat d’escollir el director esportiu, que serà la persona que decidirà el nom de l’entrenador.

En la seva estructura, seran cabdals la figura del director de metodologia, el de captació i els entrenadors. “És molt important que la gent interioritzi i sàpiga transmetre el joc”, pensa Carreras, que va revelar que al club, actualment, on hi ha més acceptació del model és en les categories inferiors. Sobre l’anterior directiva, va dir que es va allunyar del model perquè no hi creia.

Parlant de temes de més actualitat, va explicar que estan avaluant Koeman per si mereix continuar; va afirmar que fitxar Neymar és “inviable”, i, pel que fa a Messi, que el primer que cal fer és escoltar-lo. “Messi ha estat, és i serà el millor jugador de la història del futbol. Messi genera més del que guanya (com Piqué). L’hem d’escoltar, deixar-lo parlar i, després, decidir.” Dard també per a la precandidatura de Víctor Font, al qual va advertir que Xavi el que vol és entrenar i que potser amb aquesta obsessió encara li tocarà “pagar la liquidació de Koeman”.

Freixa considera que la precandidatura que lidera és l’única que compleix els tres requisits essencials per capgirar la situació: “Tenim coneixements, experiència i seny.” Qualifica la situació de “crítica”, però es veu capaç de capgirar-la, mantenint, sobretot, els trets distintius del Barça, que per ell són el model de propietat, el model esportiu i el caràcter poliesportiu del club. Reconeix que l’economia és molt fràgil, que la massa salarial està disparada i “no n’hi haurà prou a diferir pagaments” i que el deute és abismal.

Mantindrà el projecte de l’Espai Barça, encara que vol estudiar el finançament amb Goldman Sachs per si se’n poden millorar les condicions. També descarta anar a jugar a l’estadi de Montjuïc mentre durin les obres i no té gens clar que el finançament del club quedi en mans d’inversors com en el cas del projecte Barça Corporate, de l’anterior directiva. “Tenim preparades solucions.”

PROTAGONISTES

Hem de prioritzar la metodologia. És la clau de l’èxit del futur del nostre club. Necessitem valentia per fer-ho
Lluís Carreras
Som l’única candidatura que compleix els tres requisits essencials per capgirar la situació del club
Toni Freixa
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)