Barça

Koeman: “Si perdo, perdo per les meves coses, cal ser fidel a un mateix”

Barça. El tècnic fa un repàs dels seus primers mesos al club en l’últim número de la revista de l’entitat

Ronald Koeman és un dels protagonistes de l’últim número de la revista Barça. En l’entrevista, el tècnic parla una mica de tot, del seu retorn al Camp Nou, de la seva filosofia, de Messi, dels jugadors joves i de com està vivint els seus primers mesos a la banqueta, marcats pels partits sense públic, un fet que creu que l’equip ho està notant. “El tema de la Covid també ha estat nou per a mi, i em costa. Sí, sí que es nota. Costa sobretot en els partits a casa, perquè en un camp tan gran, que no hi hagi gent, ho fa més complicat per al jugador. Després d’un temps potser estàs més acostumat a jugar sense públic, però crec que cada vegada que un jugador salta al camp on no hi ha res d’ambient, on s’escolta tot, és alguna cosa estranya..., et falta molt l’ambient.”, reflexiona.

Koeman, que va passar la Covid-19, pot agrair al virus el fet de ser entrenador del Barça perquè sense la pandèmia seguiria com a seleccionador d’Holanda. “Quan em van trucar al gener per preguntar-me si tenia interès a venir vaig dir que faltant quatre o cinc mesos per l’Eurocopa no podia deixar la selecció. Al març, quan vam saber que no anàvem a jugar l’Eurocopa, la meva situació personal amb Holanda va canviar, perquè qui em diu que a l’estiu sí que hi hauria una Eurocopa normal, amb públic, en diferents països..., la situació ha canviat, i potser si no haguéssim tingut la Covid hauria hagut d’esperar uns anys més.”, diu.

També va tenir un ensurt en forma de petit infart, així que va tenir molt clar que no podia tornar a deixar escapar l’oportunitat de fitxar pel Barça. “És veritat que quan et passen coses així, o que tens gent al teu costat que han estat malalts, la vida canvia una mica. En el meu cas, amb el petit infart que vaig tenir, hi ha coses que segurament penses una mica diferent. Potser l’oportunitat de poder entrenar el Barça era ara o mai. Ja tinc 57 anys, ja fa molts anys que soc entrenador, tampoc vull acabar entrenant amb 70 anys. El moment era ara.”.

Koeman ha arribat al Camp Nou en un moment complicat pel club. En plena reestructuració de l’equip, amb la junta directiva que el va fitxar dimitida i amb unes eleccions a la presidència a la cantonada. Malgrat tot l’enrenou que ja envoltava el Barça abans de venir, no s’ho va pensar gens. “Tenia el somni d’entrenar el Barcelona. Crec que tampoc pots esperar el moment que tot funcioni bé. Si un equip té molt bons resultats, un equip no canvia d’entrenador. Sempre que hi ha un canvi és perquè la gent no està contenta, perquè l’equip no guanya..., no sé si he estat valent, crec que qualsevol entrenador que té l’oportunitat de venir, diu “vinc!”. Per l’afecte de la gent, per l’afecte del club, per la meva relació personal... Conec bé el club, conec la gent, vaig estar sis anys com a jugador i un any i mig com a ajudant de Van Gaal, sabia que era un moment complicat, amb canvis importants al club, però soc l’entrenador, hem de jugar bé i guanyar els partits, la resta no ho podem controlar.”, explica.

El tècnic holandès no creu que aquesta temporada sigui de transició i manté que l’objectiu és guanyar títols. Està introduint canvis en l’equip i el més notable és un canvi en el dibuix. Koeman insisteix en que perseverar en les idees d’un mateix, malgrat que els resultats encara no són del tot bons en la lliga és important. “És molt important, perquè el millor és tenir confiança en tu mateix, pensar com vols portar les coses i ser fidel a tu mateix perquè, a la fi, si perds el teu càrrec i has canviat, és una mica més dur. L’important és buscar una línia, tenir gent al teu costat amb la qual puguis discutir sobre decisions que has de prendre, però si és una línia cal seguir aquesta línia. També és un missatge clar per als jugadors. Si tenen un entrenador que avui és negre i demà és blanc, així no arribes. Si perdo, perdo per les meves coses i per la meva filosofia.”.

Sobre Messi, que a l’estiu va reclamar poder marxar del club, el tècnic ara el veu molt endollat en l’equip i es desfà en elogis cap a la seva persona. “Si està en condicions de jugar i és tan bo, juga. I és clar, Leo té més anys que abans, però encara és un jugador al qual li agrada molt ser-hi i sobretot guanyar partits, està gaudint cada dia amb els entrenaments i hi està molt ficat. Jo com a entrenador parlo amb els meus jugadors, i també parlo amb Leo sobre això i sobre altres coses perquè és capità de l’equip també, i hi ha coses de vestidor, hi ha normes, i parlem de moltes coses, no només del joc.”.

Koeman també té excel·lents paraules pels joves de l’equip, als quals està donant confiança per mèrits propis. Ho focalitza en Ansu Fati i Pedri, les millors noticies de l’any que està a punt d’acabar. “Parlar de gent jove també és bonic, s’ho mereixen, però també són gent que ha d’aprendre moltíssim encara, perquè tenen 17 o 18 anys en el sentit d’Ansu i de Pedri, però el que han fet, estar al nivell màxim en primer equip de Barça, és una cosa molt gran. En el cas de Pedri, a la seva edat, arribant del Las Palmas i jugant ja en partits contra el Madrid o el Juventus i amb el nivell que ha demostrat, és fantàstic. És important per a un club tenir gent jove que vagi tenint oportunitats, cal canviar l’equip a poc a poc, ens cal encara tenir els grans, però no hi seran tota la vida i cal buscar canvis amb temps, amb tranquil·litat, i, un cop més, Pedri s’ha guanyat els seus minuts en els partits en els entrenaments, perquè a mi m’ha demostrat ser molt bo i que pot jugar en un equip com el Barcelona.”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)