Barça

Pjanic es reivindica de cara al tram més decisiu

Barça. El migcampista bosnià, que es va queixar de poc protagonisme, va firmar contra el Valladolid el seu millor partit com a jugador blaugrana

No fa pas gaires dies, Pjanic es queixava en una entrevista a La Gazzetta dello Sport del seu poc protagonisme al Barça. Una situació que el sorprenia perquè des que va fitxar en cap moment va pensar que li costaria tant guanyar-se el protagonisme a l’equip després d’haver estat titular durant anys a la Juventus. Arribava, a més a més, a un equip necessitat de cares noves i en plena reestructuració. Un equip que buscava rejovenir-se però en el qual la seva figura, tot i tenir 30 anys, no semblava pas sobrera, més aviat al contrari. Perquè al Barça, un equip on han brillat els migcampistes, el seu perfil encaixava a la perfecció. Ben dotat tècnicament, amb una gran visió de joc, un bon xut i la seva experiència, no semblava que hagués de tenir problemes per convertir-se en una peça rellevant en l’engranatge blaugrana.

Però amb el dibuix que ha utilitzat Koeman en la majoria de partits, amb un doble pivot força criticat, s’han hagut de sacrificar molts minuts i partits de tots els migcampistes. Per a l’holandès, De Jong és indiscutible i Busquets, malgrat que ha perdut una mica de protagonisme, ara mateix és al davant del bosnià. Però això podria canviar un cop torni la competició després de l’aturada per les festes. Perquè contra el Valladolid, Pjanic va firmar la seva millor actuació des que va fitxar pel Barça. Un partit que va servir-li com a reivindicació de cara al segon tram de la temporada, el més decisiu perquè és quan es jugaran els títols.

En el duel contra el Valladolid, Pjanic va intervenir en 111 ocasions, el 76 per cent a un o dos tocs i va connectar amb els davanters en 30 ocasions. Això sí, totes les pilotes van ser per a Messi, i no va combinar en cap ocasió amb Braithwaite. El joc del Barça va passar pels seus peus i va ser el futbolista que més passades va donar, amb 106, i només va errar en quatre. El seu percentatge d’encert aquesta temporada és del 93 per cent. També va destacar en les recuperacions de pilota, amb 10, el que més en va fer de tot l’equip. Aquestes bones xifres li van merèixer els elogis de Ronald Koeman al final del duel: “Ha fet un gran partit. Ha tingut moltes pilotes i ha dirigit l’equip amb la seva possessió i ha treballat molt bé, com els seus companys.” Va jugar tan bé que el tècnic va decidir mantenir-lo tot el partit sobre la gespa, un fet que encara no havia passat fins ara.

Ara bé, malgrat el seu bon partit, al bosnià encara li queden molts reptes. Per començar, encara no s’ha estrenat com a golejador, tot i que al llarg de la seva carrera sempre ha fet gols gràcies al seu bon xut i la seva excel·lent arribada des de la segona línia. Ho ha intentat en diverses ocasions. Tampoc ha pogut fer cap assistència.

El bon partit al camp del Valladolid li ha de servir per millorar els seus números, en el dia d’avui molt allunyats del que ell esperava. Ha jugat un total de 15 partits amb el Barça, nou en la lliga i sis en la Champions. El problema és que d’aquests nou, només ha estat titular en dos. Ara, però, les coses podrien canviar per a Pjanic.

PROTAGONISME

Només ha estat titular en dos dels nou partits de la lliga en què ha participat

LA DADA

30
cops
va connectar amb Leo Messi en el partit contra el Valladolid. Cap amb Braithwaite.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)