Barça

Acabar bé l’any

Avui el Barça no pot fallar contra un Eibar amb urgències en l’últim duel d’un 2020 totalment nefast

Sense Messi, caldrà veure si Koeman manté el 3-5-2

El 2020 ha estat un any nefast per a milions de persones. La pandèmia de la Covid-19 ha sacsejat la vida de moltíssima gent i ha afectat una gran quantitat de sectors, que trigaran temps a recuperar-se. El coronavirus també ha colpejat el Barça, és clar, encara que la causa dels seus mals en aquest any que ara s’acaba també s’ha de buscar en els errors propis. El 2020 ha estat horrible per al club blaugrana, que el tanca sense títols, en una situació econòmica desastrosa i amb unes eleccions a tocar després de viure un autèntic desgavell en la governança del club. En l’aspecte esportiu, l’equip vol reconstruir-se sota la direcció de Ronald Koeman i jugadors joves, encara amb el lideratge de Messi, ara més feliç que no pas a l’estiu.

L’argentí, però, avui no jugarà l’últim partit del Barça d’aquest 2020, contra l’Eibar al Camp Nou (19.15 h). Una cita important, perquè els blaugrana volen acabar l’any de la millor manera possible, i això vol dir amb una victòria convincent que espanti l’arribada d’una possible crisi i que serveixi de punt d’inflexió per anar cap amunt, amb l’objectiu de remuntar posicions per no enterrar les possibilitats en la lliga. No hi serà Messi, amb permís per allargar les vacances, i perquè, segons el club i el tècnic, té unes petites molèsties al turmell. Qui sí que tornarà, molt possiblement, és Dembélé, que es quedaria a la banqueta per actuar com a revulsiu en cas que el duel contra l’Eibar es compliqui. Avui al matí Koeman donarà la llista.

Un dels grans dubtes és si l’holandès repetirà el dibuix amb tres centrals que tan bé va funcionar a Valladolid (0-3) o si, per contra, apostarà per un 4-3-3 o pel seu habitual 4-2-3-1. Jordi Alba, sancionat, serà baixa, així que s’obre una oportunitat per a Junior Firpo al lateral esquerre. Al Camp Nou, però, és molt possible que Koeman torni a un plantejament més tradicional, encara que el fet de jugar amb tres centrals no impliqui en si mateix ser més defensiu. Al mig del camp tornaria Busquets, amb De Jong i Pedri al seu costat, mentre que al davant l’absència de Messi obre les portes de la titularitat a Coutinho, que necessita tornar a fer un bon partit per sentir-se més útil. Griezmann i Braithwaite, per la seva banda, completaran les places ofensives.

L’Eibar, que mai ha aconseguit puntuar al Camp Nou, no arriba en un bon moment a la cita. Encadena dues derrotes i està en una zona molt perillosa de la classificació. La baixa de Leo Messi, que sol fer-los gols, suposa un alleugeriment per a ells i qui sap si una porta a l’esperança.

Koeman: “No crec que un entrenador pugui influir en el destí de Messi”

Com no podia ser d’una altra manera, moltes de les preguntes a Koeman van ser sobre l’entrevista que Leo Messi va concedir a Jordi Évole, en la qual no va voler aclarir el seu futur i va deixar la decisió per a quan acabi la temporada. Una situació que no tranquil·litza més el tècnic, que se centra només a treure’n “el màxim rendiment en els partits”. Koeman tampoc considera que l’arribada de Pochettino al PSG doni avantatge al club parisenc per endur-se’l a finals de temporada, perquè no creu que Messi decideixi el seu futur en funció de qui segui en una banqueta. “No crec que decideixi el seu futur en funció d’un entrenador o un país. Són decisions que cal prendre en família i no crec que un entrenador pugui influir en el seu destí.” Koeman, que va agrair els elogis que l’argentí li va dedicar en l’entrevista, va explicar que sense el 10 blaugrana hauran de buscar solucions ofensives, i va assenyalar que Coutinho i Griezmann necessiten millorar en efectivitat per reemplaçar-lo. “Una baixa com la de Messi sempre és important, per la seva qualitat i per la seva efectivitat; suposaria perdre un gran jugador per al nostre joc en atac, però no és que hi hagi un sistema per a ell, sinó que ell és part d’un sistema, i tenim prou jugadors que poden jugar en la seva posició i fer el mateix, i tant de bo tinguin la mateixa efectivitat”, va dir.

El tècnic va confirmar que està parlant amb Ramon Planes de cara al mercat d’hivern, ja que caldrà estar “preparats” per si es pot reforçar l’equip. Ara bé, per tancar alguna operació s’esperaran al nou president. També va parlar sobre el seu 2020, que no ha estat gens fàcil. “Ha estat un any al principi tranquil. Ser seleccionador no es pot comparar amb la funció d’entrenador en un club com el Barça. Després vaig tenir problemes de cor; després, la Covid... Ha estat un any duríssim. En l’aspecte esportiu, soc al lloc on fa temps que volia ser, i n’estic gaudint, però és un lloc complicat per les coses que hem comentat. Tant de bo l’any que ve estiguem millor, tant pel que fa a la Covid com al club”, va assenyalar.

Mendilibar veu el Barça “més just” en anys

El tècnic de l’Eibar, José Luis Mendilibar, va assegurar que el Camp Nou i el Barça no són ni l’escenari ni el rival idonis per tornar al camí de les victòries, però sí que creu que podrien tenir possibilitats, perquè, segons va dir, aquest és el Barça “més just” en anys. Ara bé, va admetre que contra el Valladolid van estar “molt bé”. Considera que la baixa de Messi és “una bona notícia” per a ells, però també creu que els altres jugadors podran jugar “més lliures”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)