Barça

La pujada de gener

El Barça començarà l’any amb quatre partits seguits fora de casa a la lliga i, enmig, la supercopa, a Andalusia, i la copa

Osca, Athletic, Granada, Real Sociedad i Elx posaran a prova l’equip de Koeman lluny del Camp Nou

Enterrat el nefast 2020, la realitat continua sent complicada per al Barça, que, d’entrada, afronta una agenda de partits que no convida a pensar en un inici fàcil de l’esperat 2021. Més aviat el contrari. El calendari de la lliga, condicionat per la pandèmia, farà viatjar l’equip de Ronald Koeman durant gairebé tot el gener. Hi ha, a més, la supercopa d’Espanya, que enguany es disputa a Andalusia. En total, el Barça haurà de jugar fora de casa quatre partits de lliga i un, o dos si arriba a la final, de supercopa. A més, hi ha les eliminatòries de copa de setzens i vuitens de final, a partit únic i al camp de l’equip de menor categoria. És probable, doncs, que hi hagi dos partits més lluny del Camp Nou. En aquest cas, el coliseu blaugrana no s’obrirà per al primer equip masculí fins a final de mes.

Lluny de l’estadi, l’irregular Barça 2020/21 ha donat unes quantes mostres de feblesa aquest curs. A la lliga, de fet, només ha sumat set punts en sis partits: ha caigut als camps del Getafe, l’Atlético de Madrid i el Cadis; ha guanyat, això sí, el Celta i el Valladolid clarament; i contra l’Alavés no va passar de l’empat. Poca cosa per a un equip que aspira al màxim, per molt que a la Champions hagi tancat les tres visites de la lligueta (Juve, Dinamo de Kíev i Ferencváros) amb tres victòries.

Osca és la primera parada d’aquest tour de gener blaugrana. Demà mateix, a les 21 h, la gèlida ciutat aragonesa acollirà el debut del Barça en el nou any. Tocarà mastegar sorra davant el modest equip que entrena Miguel Ángel Sánchez, Míchel, que ha tornat aquesta temporada a primera i ocupa l’última posició de la taula, amb els mateixos 12 punts que l’Osasuna, però amb dos partits més que els navarresos. Sigui com sigui, no serà un rival còmode, ni de bon tros: el líder, l’Atlético de Madrid, no va poder passar de l’empat a zero a Osca i el Sevilla va suar de valent per guanyar per la mínima.

Sense temps per prendre aire, dimecres que ve, dia de Reis, recuperant el partit ajornat en la jornada 2, el Barça visitarà l’Athletic a San Mamés, on no es registra una victòria blaugrana des del 28 d’octubre del 2017. Els dos últims duels a casa dels bilbaïns, un de lliga i l’altre de copa, han acabat amb victòries locals per la mínima (1-0) i l’anterior, amb empat a zero. L’Athletic serà, a més, el rival en la primera jornada de lliga de l’any al Camp Nou, el darrer cap de setmana de mes, i, en el cas que elimini el Madrid i el Barça la Real Sociedad, jugarà contra l’equip de Koeman en la final de la supercopa d’Espanya.

El dissabte 9 de gener, tercera parada: el Nuevo Los Cármenes i el Granada de Diego Martínez, una de les revelacions de la temporada, a l’Europa League i a la lliga. De fet, a hores d’ara es troba només a un punt per sota del Barça. Un altre dia per patir. Després, la gira blaugrana continuarà a Andalusia, concretament al Nuevo Arcángel de Còrdova, amb la semifinal de la supercopa d’Espanya, contra la Real Sociedad. En cas d’arribar a la final del diumenge 17, a La Cartuja de Sevilla, els rivals poden ser el Real Madrid i l’Athletic. I tot seguit, els setzens de final de la copa, a meitat de setmana, i el partit al Martínez Valero d’Elx, que serà quart desplaçament a la lliga, el cap de setmana del 23 i 24 de gener. Si el Barça es classifica per als vuitens de copa no tindrà temps per respirar i haurà de jugar entre setmana abans de tancar el primer mes del 2021, al Camp Nou, contra l’Athletic.

Osca - Barça Lliga
Diumenge 3. 21 h.
Athletic - Barça Lliga
Dimecres 6. 21 h.
Granada - Barça Lliga
Dissabte 9. 18.30 h.
R. Sociedad - Barça Supercopa
Dimecres 13. Còrdova.
Possible final Supercopa
Diumenge 17. Sevilla.
Setzens de final Copa
Dimecres 20. Dia i hora per confirmar.
Elx - Barça Lliga
23 o 24. Dia i hora per confirmar.
Possible vuitens de final Copa
Dimecres 27. Dia i hora per confirmar.
Barça - Athletic Lliga
30 o 31. Dia i hora per confirmar.

Primer entrenament de l’any i operació de Coutinho

El Barça de Ronald Koeman va tornar ahir als entrenaments després d’haver gaudit de dos dies de festa. Va ser la primera sessió del 2021. Messi, absent contra l’Eibar, es va entrenar amb normalitat. La sessió va començar a les sis de la tarda. Koeman té les absències dels lesionats Ansu Fati, Sergi Roberto, Gerard Piqué i Philippe Coutinho. El brasiler, que es va lesionar contra l’Eibar, serà operat avui de la lesió que té al menisc extern del genoll esquerre. El doctor Joan Carles Monllau li farà una artroscòpia i, quan acabi, el club informarà del temps de baixa. Tot dependrà de si s’ha de suturar el menisc o no. Si s’ha de suturar, el brasiler estarà uns quatre mesos de baixa. Si no cal cosir, Coutinho podria tornar a jugar d’aquí a uns tres mesos, inclús una mica abans si la recuperació va bé.

El Barça tornarà a entrenar-se avui i demà viatjarà a Osca. Els de Ronald Koeman, que s’enfronten al cuer de la lliga, es desplaçaran en dos autocars.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)