Barça

Una victòria en els sis últims primers partits de l’any

Repte. A Osca, aquesta nit, el Barça mirarà de contradir l’estadística que assenyala que darrerament no aconsegueix bons resultats en l’estrena anual

El Alcoraz, un camp fred com pocs, i l’Osca, un cuer molt incòmode, posaran a prova el Barça de Ronald Koeman en el primer partit de l’any. El 2021 començarà, doncs, en un ambient difícil i en un escenari especialment inhòspit. A més, no serà fàcil, per a Messi i companyia, lluitar contra l’estadística, que diu que el Barça només ha guanyat un dels últims sis primers partits de l’any. Aquesta única victòria va tenir lloc el 2019, precisament en un altre camp gens acollidor: el Coliseum Alfonso Pérez de Getafe. Messi i Luis Suárez, que feia pocs dies que havien tornat dels seus països després de les vacances de Nadal, van signar els dos gols blaugrana (1-2). Mata va marcar per al Getafe. Per trobar un segon triomf en l’arrencada anual del Barça, ens hem de remuntar a la temporada 2013/14, amb Tata Martino a la banqueta. En aquella ocasió, per obrir el 2014, l’Elx visitava el Camp Nou, i el partit va acabar en golejada (4-0), amb un gol de Pedro i un hat-trick d’Alexis Sánchez.

L’any passat va començar amb el clàssic derbi català, una circumstància que, curiosament, s’ha repetit tres vegades més en l’última dècada. El cas és que contra el feble Espanyol, que acabaria caient en picat a segona divisió, el Barça, que encara entrenava Ernesto Valverde, no va ser capaç de passar de l’empat (2-2). David López va avançar els blanc-i-blaus, Luis Suárez va empatar i Arturo Vidal va signar el gol de la remuntada, però Wu Lei va clavar l’empat definitiu en el minut 88, per fer esclatar l’afició blanc-i-blava. Aquell equip començava a trontollar.

El 2017 i el 2018 es van iniciar amb partit de copa. I en cap dels dos casos el Barça va aconseguir la victòria: fa tres anys, empat a Balaídos (1-1), amb gol de José Arnaiz i un equip farcit de suplents, amb Messi i Suárez ni tan sols en la convocatòria; fa quatre anys, derrota a San Mamés (2-1), amb gols d’Aduriz, Williams i Messi. Això sí, les dues eliminatòries es van remuntar en el partit de tornada, al Camp Nou. Més encara: en la visita a Anoeta del 2015, sense Messi en l’onze inicial, el Barça va caure contra la Real Sociedad com a conseqüència d’un gol en pròpia porta de Jordi Alba en el minut 2 de partit. L’any següent, el 2016, tampoc va poder sumar els tres punts en l’estrena contra l’Espanyol (0-0), a l’RCDE Stadium.

2020
Espanyol - Barça 2-2
David López i Wu Lei / Luis Suárez i Arturo Vidal (lliga)
2019
Getafe - Barça 1-2
Mata / Messi i Luis Suárez (lliga)
2018
Celta - Barça 1-1
Sisto / José Arnaiz (copa)
2017
Athletic - Barça 2-1
Aduriz i Williams / Messi (copa)
2016
Espanyol - Barça 0-0
Sense gols (lliga)
2015
Real Sociedad - Barça 1-0
Jordi Alba, p.p. (lliga)
2014
Barça - Elx 4-0
Alexis (3) i Pedro (lliga)
2013
Barça - Espanyol 4-0
Pedro (2), Xavi i Messi (lliga)
2012
Espanyol - Barça 1-1
Álvaro Vázquez / Cesc (lliga)
2011
Barça - Llevant 2-1
Pedro (2) / Stuani (lliga)
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)