Barça

‘Reset’ obligat

El Barça enceta el 2021 al camp del cuer amb l’objectiu d’oblidar un 2020 nefast i sumar els primers tres punts de l’any

Torna Leo i Borja García és baixa per Covid-19

El Barça disputarà aquesta nit (21 h) a El Alcoraz el seu primer partit del 2021. La visita al camp del cuer dona el tret de sortida a un mes de gener molt intens, amb quatre desplaçaments consecutius fora de casa en la lliga –Osca, Bilbao, Granada i Elx–, la supercopa d’Espanya, el debut en la copa i la celebració d’unes eleccions crucials que el 24-G han de desvelar el nom del nou president. Inici d’any absolutament transcendental en el pla esportiu i institucional.

El 13 de gener espera la Real Sociedad al Nuevo Arcángel de Còrdova, en les semifinals de la supercopa. La competició que la temporada passada va acabar significant la guillotina per a Ernesto Valverde amb aquella derrota per 2-3 contra l’Atlético, podria ser ara el trampolí anímic que necessita el projecte de Koeman. Per què no? El Barça necessita canviar el xip i una alegria en forma de títol en aquest mes de gener podria ser la injecció d’energia necessària per redreçar una situació especialment delicada en la lliga. Abans, els blaugrana afronten tres partits lluny del Camp Nou. Triple visita, a El Alcoraz, San Mamés i Los Cármenes, en només set dies. Triple test amb l’obligació de sumar el 9 de 9. El Barça comença el 2021 deu punts per sota de l’Atlético en la classificació –podrien ser tretze perquè els de Simeone tenen un partit menys– i cedir més punts faria més gran una ferida que a hores d’ara ja cou, i molt.

Koeman recupera per a aquest partit dos homes importants. Torna Jordi Alba després de complir un partit de sanció contra l’Eibar i torna Leo Messi, ja recuperat de les seves molèsties. Messi, el màxim golejador de l’equip, amb deu gols –set en la lliga–, visitarà per primera vegada el camp de l’Osca. El capità es va perdre el partit de copa del 2014 (0-4) i no va viatjar tampoc en el desplaçament de la temporada 2018/19 (0-0), en un partit que va significar el debut a primera divisió de Riqui Puig.

Qui es perdrà la cita és Philippe Coutinho, operat ahir del menisc –tres mesos de baixa–, i Samuel Umtiti. El central francès, amb una indisposició gàstrica, no ha entrat en la llista de convocats.

L’Osca, campió de la categoria de plata la temporada passada, ha guanyat un únic partit –contra l’Alavés– i és el rei de l’empat. Dels setze partits que ha jugat aquest curs, n’ha empatat nou. És l’equip que més empats acumula de la lliga. Un d’ells contra l’Atlético. Només el Cadis i el Sevilla han guanyat a Osca. Sandro i Maffeo són baixa per lesió i tampoc jugarà Borja García, positiu de Covid-19.

Ronald Koeman: “Messi? No hem d’estar nerviosos, és lliure de decidir quan vulgui”

Tres de les quatre primeres preguntes de la roda de premsa feta ahir per Ronald Koeman van tenir un denominador comú: Leo Messi. El capità torna a una llista de convocats després de ser baixa contra l’Eibar. Al tècnic holandès el van interrogar sobre l’estat físic de l’argentí, sobre la seva entrevista de fa uns dies i sobre el futur del crac: “Leo està bé. Es va entrenar els dies 30 i 31, mentre els altres companys feien festa. Està preparat, sense molèsties i amb ganes.” “Messi va fer una entrevista i va dir que no volia prendre la decisió ara. Cal respectar-ho. És lliure de decidir el seu futur quan vulgui. Sempre ha volgut el millor per a aquest club. No hem d’estar nerviosos ni preocupats.”

Abans, Koeman havia tingut unes paraules per al seu amic Eusebio Sacristán: “Desitjo un feliç any a tots i molts èxits per a aquest club. Demano molta salut i en aquest sentit vull tenir unes paraules dedicades a Eusebio. És un gran amic, espero que es recuperi del seu greu problema. Vull donar el meu suport a ell i a la seva família.” Va ser el moment emotiu de la compareixença.

Koeman desitja salut per a tothom i desitja que el seu equip millori les prestacions en aquest nou any: “El vestidor té dubtes, i és lògic. Contra l’Eibar ens va tornar a faltar efectivitat. El que compta són els gols i és una faceta on cal millorar clarament. També ens ha faltat sort en aquest 2020 en molts moments puntuals. Confiem poder canviar el xip. I quan parlo d’efectivitat no parlo només d’Antoine. També necessitem més gols a pilota aturada i dels futbolistes del mig del camp. Som l’equip que més genera de la lliga, però no ho demostrem amb gols.”

També va parlar del mercat. Obre la porta de sortida a jugadors que no han tingut minuts. Respecte a possibles fitxatges, incertesa: “Si no ve ningú és per tema de diners. Jo i Ramon Planes hem parlat de jugadors joves, de posicions que cal millorar... Tenim el pla, però és el nou president qui ha de decidir. I jo no puc canviar la data de les eleccions. Hi haurà poc temps per fitxar, sí.”

Míchel: “No ens convé entrar en un intercanvi de cops”

Míchel ha anunciat canvis tàctics en el plantejament d’avui contra el Barça. El tècnic de l’Osca busca treure petroli en la irregularitat d’aquest Barça, però és conscient que el retorn de Messi dificulta la gesta: “Ells tindran la possessió. Nosaltres intentarem posar-hi més entusiasme. No ens convé entrar en un intercanvi de cops contra ells i a Messi intentarem que li arribin poques pilotes. Buscarem un partit incòmode.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)