Barça

Toni Freixa apuja el to

Eleccions. Assegura que la seva és l’única precandidatura independent, perquè les altres tenen darrere l’interès polític o l’empresarial, i denuncia possibles pactes per no aixecar catifes

L’aparició de la primera gran enquesta sobre les eleccions a la presidència del FC Barcelona, en què s’indica un clar avantatge de Joan Laporta respecte de la resta de precandidats, va obligar Toni Freixa a apujar el to de la seva campanya electoral. La distància entre l’expresident i Víctor Font és abismal, de prop 40 punts, però és que els altres també estan molt per darrere del líder de Sí al Futur. Per davant de Freixa, l’enquesta situa Emili Rousaud, Agustí Benedito i Xavi Vilajoana. Ara bé, hi apareix com el tercer més ben valorat pels socis just darrere dels dos primers que lideren l’enquesta.

Freixa detecta interessos en la fotografia de l’enquesta, com un intent de convertir els comicis en una cara a cara entre Joan Laporta i Víctor Font. “La nostra enquesta és aquesta recollida de signatures i el suport que rebem, en el dia a dia, dels socis. Estem molt satisfets. Comprenem que pot haver-hi un interès a treure enquestes en un moment determinat del procés, però no hi donem més transcendència. La que importa és la del dia del vot”, afirma. El precandidat no es mossega la llengua. “Interessos és evident que hi són. Hi ha interès polític –es busca que el president del Barça tingui un determinat perfil– i també interessos empresarials, i de gent que fins ara ha tingut molt pes en el club que ara no volen perdre el seu poder.” En aquest sentit, va denunciar que ja hi podria haver un pacte per tal de no aixecar les catifes entre alguns precandidats que parteixen amb avantatge, com ara Joan Laporta i persones properes a l’expresident Josep Maria Bartomeu, i va assegurar que ell no entrarà en aquest joc de pactes i que pensa demanar responsabilitats si guanya i detecta alguna irregularitat.

Freixa està convençut que l’única precandidatura independent d’altres poders és la seva i va demanar al soci que no es deixi enganyar. “El soci que tingui clar que si vol protegir l’entitat i que el club només estigui en mans del soci només li ho pot garantir la nostra candidatura. Tota la resta tenen altres interessos. No hi ha independència. El soci ha de tenir clar que molta gent vol controlar el club per treure’n rendiment, i si volem evitar que això passi, la nostra és l’única opció.”

D’altra banda, Toni Freixa presentarà el seu projecte de seccions i també la seva proposta per l’àrea social en dues compareixences telemàtiques. La primera serà dilluns dia 4 a les 19 h, amb intervenció del mateix Freixa i de Carles Núñez, i la segona es farà el dia 7 de gener.

EL MÉS DESTACAT

La nostra enquesta és aquesta recollida de signatures i el suport que rebem, en el dia a dia, dels socis. Estem molt satisfets
Hi ha interès polític –es busca que el president del Barça tingui un determinat perfil– i també interessos empresarials
El soci que tingui clar que si vol protegir l’entitat i que el club només estigui en mans del soci només li ho garantim nosaltres
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)