Barça

L’any nou comença amb triomf

El Barça guanya al camp del cuer en un duel més seriós que brillant gràcies a un gol solitari de Frenkie de Jong a passada de Messi, que jugava el seu partit 500 en la lliga

Ronald Koeman s’oblida de jugar amb tres centrals i torna al seu 4-2-3-1

El Barça va acomiadar el seu nefast 2020 amb un trist empat a casa contra l’Eibar. Com la majoria d’habitants del planeta Terra, Ronald Koeman i els seus jugadors volien perdre de vista el maleït 2020, el pitjor any de les nostres vides. El 2021, estrenat divendres passat, és un any d’esperança per a la humanitat. La vacuna contra la Covid-19 ha de permetre que tothom pugui tornar a la normalitat, a la vida anterior. També amb el canvi d’any, el Barça espera que canviï la seva sort. Els blaugrana saben que per tornar a ser aquell equip admirat al món i tornar a ser favorits per guanyar tots els títols que disputin, caldrà que passin anys. La destrossa feta per l’anterior directiva ha estat molt important. Esperen, però, que amb el 2021 arribin brots verds. Caldrà esperar encara, si la pandèmia ho permet, fins al 24 d’aquest mes per saber el nom del nou president que ha de canviar el rumb del club. De moment, els jugadors el volen canviar des de la gespa.

Ahir jugaven contra l’Osca, el cuer, el primer dels tres partits consecutius que han d’afrontar lluny del Camp Nou. Els de Koeman només havien estat capaços de guanyar dos partits a domicili en la lliga, a Vigo i Valladolid. Ahir va arribar la tercera victòria. Koeman va abandonar la defensa de tres centrals dels últims partits i va tornar a apostar pel seu sistema preferit, el 4-2-3-1. Messi tornava a la titularitat i també Jordi Alba. Dembélé era premiat després de la seva bona segona part contra l’Eibar, i Griezmann, castigat pel tècnic pel seu mal partit contra els bascos. Sembla que no li va agradar, a Koeman, que el francès no agafés la responsabilitat de llançar el penal en l’últim partit. El Barça va tancar el cuer a la seva àrea. Ter Stegen només va intervenir una vegada en la primera part i va ser Busquets qui li va portar problemes en una cessió per a un enemic i no per a un company. Més d’un centenar d’aficionats locals havien acomiadat els seus jugadors a l’hotel de concentració. Ànims en la lluita per evitar el descens. No es pensaven que Míchel, un entrenador valent, plantejaria un partit tan defensiu, amb tots els seus homes en l’últim quart del camp. El Barça necessitava tenir paciència, madurar el partit i moure la pilota amb ritme, com demanava Ter Stegen als companys des de la porteria. I ho van fer. Els blaugrana van trobar una via per crear perill per la banda esquerra, amb Jordi Alba i Dembélé. Fins a quatre centrades perilloses van arribar des d’allà en la primera mitja hora de joc. Una no va trobar rematador. Les altres tres, sí. Sempre homes de segona línia. Koeman demana arribada als seus migcampistes i ahir van arribar De Jong i Pedri, que va estar a punt de fer dos gols. Álvaro Fernández va evitar el primer amb una gran aturada, i el canari no va poder dirigir bé el seu cop de cap la segona vegada. L’arribada de De Jong sí que va acabar en gol, tot i que en aquesta ocasió la centrada la va fer Messi. Era important obrir la llauna contra un equip tan tancat, que es va continuar defensant fins al descans i que va veure com Messi disposava de dues faltes pràcticament consecutives a la frontal de l’àrea. A l’argentí, que ahir jugava el seu partit 500 en la lliga, se li continua resistint el gol de falta aquesta temporada. Una infracció del rival propera a l’àrea ha deixat de ser mig penal com en temporades anteriors. No va trobar porteria en la segona rematada i el porter local va tornar a lluir-se en la primera.

El Barça necessitava un segon gol que assegurés la victòria i que donés tranquil·litat, i va estar a punt d’arribar dues vegades en el primer quart d’hora de la segona part. Siovas va salvar una rematada de Dembélé que ja havia superat Álvaro Fernández, i una nova rematada de Leo Messi va sortir a prop del pal. L’argentí continua sense ajustar les seves clàssiques rematades de rosca. Deixar viu l’Osca era perillós de cara a l’últim quart d’hora. Era el que pretenia Míchel: arribar amb possibilitats a l’últim tram del partit i començar a fer passos cap endavant a la recerca del gol. Tot i tenir la defensa molt enfonsada, els aragonesos van aconseguir el seu objectiu gràcies a l’actuació del seu porter, que va tornar a negar el gol a Messi, desesperat després d’haver combinat bé amb Pedri. Per mirar d’aprofitar que el desavantatge era mínim, el tècnic local va buscar el pas endavant amb un triple canvi i va donar entrada a dos homes d’atac com Ferreiro i Okazaki. Koeman ho va contrarestar amb l’entrada de Pjanic per Busquets, ahir més que notable en la recuperació i la col·locació, i Mingueza, que havia de reforçar la banda per la qual més s’havien estirat els locals.

Ja amb Griezmann sobre el terreny de joc, l’Osca va empènyer més en els minuts finals, però el resultat ja no es va moure, amb una defensa blaugrana que es va mostrar encertada i concentrada. L’any nou comença amb victòria.

GRIEZMANN

Després del seu mal partit contra l’Eibar, torna a ser suplent i només juga un quart d’hora

DEMBÉLÉ

Recupera la titularitat i és l’home més perillós, en una bona societat amb Jordi Alba

ARAUJO

Bon partit del jove central, que mostra una gran personalitat durant tot l’enfrontament
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)