Barça

Vilajoana vol jugar la carta USA amb Leo Messi

Eleccions. Xavi Vilajoana vol enfortir la marca Barça als Estats Units, amb un projecte liderat per Leo Messi a través d’una franquícia que aspiri a guanyar la MLS

Xavi Vilajoana ha presentat avui el seu full de ruta en referència a dues de les grans àrees vertebrals del club: l’àrea econòmica i l’àrea patrimonial. Ho ha fet acompanyat de dos dels homes forts de la precandidatura, Juan Velayos i Carlos López de la Vieja.

Vilajoana jugarà la carta USA per seduir Messi. Aquesta és la idea. La voluntat del precandidat i del seu equip és enfortir encara més la marca Barça dins el mercat nord-americà apostant per un projecte sòlid a la MLS, amb Leo Messi com a líder. “Volem que Messi acabi aquí els seus millors anys futbolístics i que després iniciï l’aventura americana del braç amb el Barça, i que torni al Barça després”. “Volem que Messi lideri també la reestructuració salarial. Volem plantejar-li el Projecte USA, i que lideri una franquícia que aspiri a guanyar la MLS”, ha explicat Juan Velayos. “Volem que Messi pensi més en termes empresarials que com a assalariat del club”.

Des de l’equip de Vilajoana s’han iniciat alguns primers contactes en aquesta línia i la idea ara mateix és aterrar amb força en alguna ciutat nord-americana de parla hispana. Miami, on Messi és propietari d’un luxe apartament a l’Edifici Porsche, és una de les opcions contemplades, però també es treballa en altres alternatives.

Des de la precandidatura admeten que la via de comprar una franquícia és la més complicada ara mateix econòmicament i que una opció més realista seria arribar a acords de relació amb alguna franquícia ja existent, algunes d’elles valorades en aquests moments en els 100 milions d’euros. El futbol femení i les Barça Academy serien dues de les altres les peces clau del projecte d’expansió en territori nord-americà.

“Li farem la proposta a Messi i ell decidirà. Volem que sigui la nostra emblema als Estats Units”, afirma Vilajoana, que ha reconegut que la idea feia temps que estava damunt la taula però que ha agafat força des de l’entrevista de Messi amb Jordi Évole.

El Camp Nou

Vilajoana ha aprofundit avui també en la seva proposta de reformar ell Camp Nou en només dos anys, assegurant un estalvi del 30%. Ara mateix tot l’Espai barça està pressupostat en 700 milions d’euros i ell assegura que la seva línia d’actuació ho deixaria en 580.

“Hi ha precandidats que diuen que tiraran a terra el Camp Nou. Això és una frivolitat. No estan molt ben assessorats”, ha dit Carlos López de la Vieja, actor per exemple en la remodelació de Montilivi. La seva idea és convertir el Camp Nou en un centre neuràlgic d’activitat els 365 dies de l’any, no només en dies de partit. I les tres grans actuacions a fer serien: refer la primera graderia, menys vetical per afavorir la visibilitat; l’ampliació del voladís reforçar estructuralment la tercera graderia i crear l’anell de pilotatge per a suportar la tercera graderia. Tot en 2 anys. Mentrestant, com ja van explicar en anteriors compareixences, la idea seria jugar a l’estadi Johan Cruyff o a Montjuïc. En aquest cas, reduirien la quota dels abonaments i facilitarien l’accessibilitat a l’estadi Olímpic.

Nous ingressos i l’escala salarial

Juan Velayos ha explicat també que és vital adequar els sous dels futurs fitxatges a una nova realitat econòmica: “Necessitem una estructura de sous i salaris repensada. El nostre compromís és situar els sous en els 500 milions d’euros. Que l’estructura fixe de sous no superi el 50% d’ingressos del club. Treballarem l’escala salarial”. “Els jugadors que tenen contractes signats se’ls respectaran aquests compromisos adquirits. Respectarem contractes i aplicarem la nova estratègia en els nous contractes. Però lògicament intentarem seduir la plantilla actual també”.

Econòmicament la idea és posar el focus en noves vies d’ingressos a través del Barça Innovation Hub, Barça Studios, les Barça Academies i el Barça Equipament. El Barça estaria generant 100 milions d’euros a través d’aquestes carpetes i Velayos diu que hi ha marge per créixer multiplicant per tres les xifres actuals. “Els nous ingressos vindrien pel Barça Corporate, l’Espai Barça i la Superlliga”. “Respecte al deute la nostra voluntat és que estigui al voltant dels 400 milions al final del nostre mandat”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)