S’espera una resposta de la Generalitat
Eleccions. Reunió d’urgència després que alguns candidats demanessin l’ajornament de la recollida de signatures per les restriccions de mobilitat
No hi haurà cap ajornament en la recollida de signatures i la data de les eleccions a la presidència del FC Barcelona continua sent el 24 de gener. La junta electoral es va reunir ahir d’urgència per analitzar el complex escenari que apareix després de les mesures restrictives imposades per la Generalitat per tal de controlar la pandèmia de coronavirus, i va fer públic un comunicat en què es posa en mans del govern català. “Els terminis del calendari electoral estan fixats als estatuts i les dates han estat formalment comunicades i convocades”, diu el primer punt de la nota. “El club està fent les gestions oportunes amb la secretaria general de l’Esport per tal de garantir al màxim la recollida de paperetes de suport i el dret dels socis a poder signar-les”, hi afegeix. Per la seva banda, segons algunes informacions, la Generalitat creu que les restriccions no impedeixen la recollida de signatures i que hi ha solucions per fer arribar les butlletes als candidats des de fora de Barcelona.
Abans d’aquesta reunió, alguns dels precandidats havien demanat que la recollida de signatures, que es tanca dilluns vinent, se suspengui fins que acabi el confinament municipal que s’iniciarà demà. “És de lògica demanar una pròrroga per presentar les butlletes. En la situació actual, dilluns que ve jo, que visc a Sant Cugat, i algun altre precandidat que també viu fora de Barcelona, no podrem portar les signatures al club”, va manifestar Lluís Fernández-Alà. Respecte a si creu que aconseguirà les 2.257 signatures necessàries per convertir-se en candidat, Alà es va mostrar optimista. De fet, es va mostrar segur que, encara que no pugui comptar amb les butlletes que li haurien d’arribar d’arreu de Catalunya en els pròxims dies, passarà el tall.
També Emili Rousaud considera que s’ha d’aturar la recollida de signatures, com a conseqüència de la situació sanitària i de les restriccions a la mobilitat imposades per la Generalitat. “El tancament municipal perjudica la recepció de signatures. Limitem el dret als nostres socis d’avalar la candidatura que més els agrada. Potser convindria fer una suspensió temporal per reprendre el procés quan s’aixequin les restriccions a la mobilitat”, va sentenciar. “Ahir em van trucar quatre precandidats preocupats pel tema. Vaig proposar fer una acció conjunta”, hi va afegir. “Tenim més de cent signatures aconseguides. Amb les compromeses de fora de Barcelona, podríem arribar a passar el tall, però aquesta circumstància inesperada que frena la mobilitat ho dificulta”, va dir també. Per la seva banda, Josep Maria Minguella, membre destacat del projecte de Rousaud, es va mostrar taxatiu: “Algú hauria de tenir sentit comú. Si segueix així la cosa, personalment buscaré la manera d’aturar el tema. No es pot tancar la gent a casa i, per altra banda, fer buscar signatures.” A més, Minguella va manifestar dubtes sobre el control del finançament de les precandidatures: “Pot venir un lituà, posar diners en una candidatura i que el Barça sigui seu. Ningú controla la despesa de cada precandidat. Això hauria d’estar establert als estatuts.”
EL COMUNICAT DE LA JUNTA ELECTORAL
1- Els terminis del calendari electoral estan fixats als estatuts i les dates han estat formalment comunicades i convocades.Rousaud presenta el seu organigrama
Emili Rousaud va presentar l’organigrama directiu de la seva precandidatura en un acte al Tennis Pompeia. A més de Josep Maria Minguella, que seria el vicepresident esportiu, acompanyen el precandidat de d’Els millors al Barça Maria Rosa Buxarrais, catedràtica de la Facultat d’Educació de la Universitat de Barcelona; l’arquitecte Luis Alonso, l’economista Elena Viader, l’empresari Gregori Salas, el metge traumatòleg Miquel Llobet, l’emprenedor del món de la comunicació Álvaro Montoliu, l’advocat fiscalista Joan Pons, el promotor immobiliari Carlos Malo, l’empresari Guillem Folch, l’especialista en direcció esportiva Xavier Gomis, la restauradora Elisabet Cerezo i el president de Sport Cultura Barcelona Albert Agustí.
El ‘Pla Barça 2021’ de Fernández-Alà
Lluís Fernández-Alà va presentar el seu Pla Barça 2021, cinc punts per aplicar de manera immediata un cop fos president per estabilitzar el club en l’aspecte esportiu, econòmic i social. En un acte al Trade Center de Sant Cugat va prometre una bateria de millores per als socis i penyistes. Podrien, per exemple, veure els entrenaments del primer equip, viatjar en els desplaçaments amb els jugadors, i aquests, per contracte, haurien de saludar-los. També va prometre descomptes en productes Barça i que socis i penyistes estiguin representats a la directiva.
El precandidat de Passió, seny i planter va dir que reduirà les despeses del club entre 200 i 300 milions i que això implicaria, entre altres coses, vendre jugadors i per fer una plantilla amb futbolistes de casa. També va tornar a assegurar que Albert Benaiges seria el seu home fort per liderar La Masia.