Barça

Regal a ‘la Catedral’

El Barça i l’Athletic confien a regalar un gran espectacle a San Mamés avui, dia de Reis

Els blaugrana, tots negatius en Covid-19, s’examinen en el debut de Marcelino

Hi haurà futbol avui a San Mamés. Regal de Reis. La Covid-19 ha fet perillar seriosament l’Athletic-Barça, però la pilota rodarà aquesta nit a Bilbao (21 h, Movistar LaLiga). L’alarma saltava dilluns a la nit, quan el Barça va informar de l’existència de dos casos positius per coronavirus en l’staff tècnic del primer equip. Aquests dos membres havien estat en contacte amb la plantilla en l’entrenament matinal de dilluns i això va obligar tot l’equip a sotmetre’s de nou ahir a les proves PCR, tal com exigeix el protocol de LaLiga. Tots els tests van resultar negatius i, per tant, Ronald Koeman no haurà de fer malabars com sí que va haver de fer, per exemple, Mircea Lucescu en el Barça-Dinamo del mes de novembre, partit en què els ucraïnesos es van presentar amb només tretze futbolistes de la llista A d’inscrits per a la Champions i la resta de la convocatòria estava formada per jugadors del filial i el juvenil. No és el cas. Tots cap a Bilbao, excepte els lesionats Piqué, Coutinho, Ansu Fati i Sergi Roberto.

El Barça afronta el seu segon partit seguit de lliga lluny del Camp Nou. Premi a Osca (0-1), examen difícil avui a Bilbao i dissabte visita també exigent a Granada. L’Athletic-Barça d’aquesta nit correspon al partit de la segona jornada de lliga ajornat al seu dia. Els blaugrana visiten un estadi on la temporada passada l’equip va ser incapaç de guanyar els dos partits que hi va jugar. Derrota per 1-0 amb Valverde en la lliga amb gol d’Aduriz i derrota i eliminació de la copa amb Setién, també per 1-0, amb gol de Williams. El balanç del Barça fora de casa és de 10 punts de 21 possibles.

Yeray, Nolaskoain i Unai López són baixa en un Athletic en què la gran novetat serà a la banqueta. Setmana anòmala a Bilbao, amb la destitució de Garitano i l’arribada de Marcelino García Toral. Arribar i moldre. Dilluns trepitjava Lezama per primera vegada i avui ja dirigirà el seu primer partit. Debut amb pedigrí contra el Barça, el mateix rival contra el qual va dirigir per última vegada el València, en la final de copa del 2019. Coses de la vida.

Visita virtual als nens hospitalitzats

La tradicional visita als hospitals que cada any fa el primer equip del Barça per aquestes dates ha hagut de fer-se de manera telemàtica en aquesta edició per culpa de la Covid-19. Des del plató de la ciutat esportiva, l’equip va conversar fa uns dies amb els infants portaveus dels centres de Sant Joan de Déu, la Vall d’Hebron, Sant Pau, l’hospital de Barcelona, l’hospital HM Nens, l’hospital Trias i Pujol (Can Ruti), el Parc Taulí de Sabadell i el Cottolengo del Pare Alegre.

Koeman: “Luis Suárez? No és jugador nostre”

Luis Suárez acumula nou gols en la lliga i n’ha marcat quatre en els últims quatre partits amb l’Atlético. Contrasta amb la falta d’efectivitat d’aquest Barça de cara a porteria. Contra el cuer, sort en va tenir, l’equip, del gol d’un home de segona línia com De Jong. També va patir contra l’Eibar. Braithwaite va malbaratar un penal aquell dia. Veient aquesta situació, les preguntes sobre la marxa de Luis Suárez s’encadenen des de fa dies en cada roda de premsa. Ahir Koeman se’n va cansar: “No m’agrada contestar preguntes sobre Luis Suárez perquè ja no és jugador nostre. El respecto, però nosaltres tenim els nostres davanters i hem de millorar amb la gent que tenim.” L’holandès va preferir parlar de l’Athletic, de Marcelino i del partit d’avui. Suárez és passat. “Marcelino fa dos dies que ha arribat. L’Athletic és un equip que sempre dona la cara a casa i aposta pel joc físic. Sé que fins ara jugaven amb un 4-2-3-1 [amb Garitano] i que Marcelino gairebé sempre ho fa amb un 4-4-2. Cal estar preparats per als dos sistemes.”

Quan li van preguntar per la suplència de Griezmann a Osca, Koeman va dir: “Parlo molt amb ell. M’agrada perquè és un noi molt obert i sap en què ha de millorar. Si juguem amb tres migcampistes, hem de buscar la millor fórmula amb tres davanters. He de triar i no es pot jugar sempre amb els mateixos.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)