El Barça guanya a San Mamés (2-3) i ja és tercer

Barça. Bon partit dels de Koeman, dos gols de Messi i un de Pedri

Victòria convincent del Barça a Bilbao, la tercera consecutiva fora de casa, que el situa tercer a la lliga. L’equip de Ronald Koeman remunta un gol matiner de Williams i suma tres punts molt merescuts, amb gols de Pedri i Messi (2). Muniaín, en el minut 90, ha retallat la diferència per posar el 2-3 definitiu.

D’entrada, Koeman ha apostat per situar l’equip en un 4-3-3, amb Griezmann novament a l’alineació. Sense temps per a tastar el partit, però, l’Athletic ha colpejat en un contracop: pilota llarga per a Williams i cavalcada amb rematada letal de l’atacant blanc i vermell. Després hi ha hagut accions de perill en les dues àrees, fins que Pedri ha signat l’empat culminant, amb el cap, una acció en què també han intervingut De Jong i Messi.

Les anades i vingudes del primer quart d’hora han anat minvant i el Barça ha acabat portant el partit al seu terreny. Pedri i Messi han tornat a exhibir aleshores la seva deliciosa entesa i, a set minuts del descans, han signat una jugada per emmarcar que ha suposat el segon gol del seu equip. A la mitja part el marcador assenyalava un 1-2, que podria haver estat, perfectament, un 1-3 o un 1-4 si l’equip de Koeman hagués aprofitat alguna de les clares oportunitats que ha tingut.

L’Athletic ha començat la segona part posant una marxa més i ha estat a prop de l’empat. El partit, però, ha tornat a caure del costat del Barça i Messi, que havia avisat en un parell d’accions, ha clavat el tercer gol a mitja hora del final, amb una extraordinària rematada que ha culminat una molt bona acció col·lectiva.

Munian, en l’últim minut del temps reglamentari, ha retallat la diferència, aprofitant l’única errada de Messi en tot el partit, i ha deixat el marcador en 2-3.