Barça

Vilajoana demana que se suspengui la recollida de signatures

Eleccions. El precandidat, que ha presentat el seu projecte esportiu, basat en la Masia, creu que s’han canviat les normes del partit quan encara no havia acabat

Xavi Vilajoana ha passat a l’acció. El precandidat va enviar una carta dimecres al club perquè suspengui el procés de recollida de signatures mentre durin les restriccions de mobilitat decretades pel Govern de la Generalitat per combatre la pandèmia de la Covid-19. “La recollida, per part nostre, va bé, dins els paràmetres en que ens trobem, però crec que és una salvatjada que comenci un partit i algú digui en el minut 60 que s’ha acabat. Això s’ha acabat quatre dies abans del que estava establert. S’havia fet una planificació i han canviat les normes a mig partit. El club ha de garantir el sufragi universal. I això ha de ser independent del resultat final. És una manera d’adequar el procés electoral a la pandèmia. Si la gent no es pot desplaçar a les àrees de recollida de signatures, com hem de recollir els suports”, ha explicat avui Vilajoana després de presentar el projecte esportiu de la seva precandidatura. L’exdirectiu creu que no és esportiu que alguns precandidats no estiguin d’acord amb la suspensió. “Em sap greu que no tots els precandidats anem de la mà. L’esportivitat és que tots tinguem les mateixes normes. És greu que no tothom tingui clar que hem de garantir que el màxim número de socis puguin donar la seva signatura. I si el dia 17 es diu que les eleccions són el 2 de febrer? Serien unes altres normes”.

David Vilajoana, germà del precandidat i responsable esportiu del grup, ha explicat el projecte que tenen pensat per al Barça en cas de guanyar les eleccions, un projecte basat en el planter i la Masia. “Hem de recuperar el protagonisme de la Masia. Hem de tenir més Xavis, Iniestas, Puyols, Busquets, Pedros... El primer equip ha de ser una barreja de gent del planter, veterans també del planter i fitxatges diferencials. L’errada és que no hem sabut substituir a aquests jugadors”, ha dit David Vilajoana, que veu bàsic una bona coordinació entre el primer equip i el filial. Per això proposen la creació de la figura d’un coordinador. “No pot passar el que va passar en el play off. Els jugadors del filial en dinàmica del primer equip han de jugar i si no ho fan en el primer equip, ho han de fer en el filial”. També ha explicat quin ha de ser el perfil de l’entrenador del primer equip. “Ha de ser un exjugador d’elit i ha de conèixer i creure en el model Barça. Ha d’estar alineat amb els objectius del soci: guanyar, amb gent de la casa i amb els millors jugadors de cada moment”. Per això, una de les propostes és que un 30% del seu sou estigui condicionat a la consolidació de jugadors del planter en el primer equip. Altres propostes són la reducció de les plantilles del futbol base a 22 jugadors i la creació d’un responsable tècnic que coordini i ensenyi a entrenadors i jugadors, que pugui intervenir en entrenaments i partits. La precandidatura també aposta per blindar la Masia i que no puguin marxar els jugadors en els que has invertit i en crear Masies en els cinc continents.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)