Damm compra uns terrenys a Montjuïc per fer-hi una ciutat esportiva el 2023
En una superfície de 30.000 metres quadrats, tindrà camps de futbol 11 i futbol 7 i dos edificis de serveis
El CF Damm, club de referència del futbol formatiu a Catalunya, tindrà instal·lacions pròpies a partir del 2023 si es compleixen els terminis del procés de construcció d’una ciutat esportiva que ha començat avui amb l’anunci de la compra per part dela Fundació Damm d’uns terrenys ubicats a l’antic Golf Montjuïc i que són propietat del Club Natació Montjuïc. La inauguració es preveu pel principi del 2023.
La ciutat esportiva s’ha encarregat a dos estudis d’arquitectura de Barcelona, Max de Cusa i Hiha Studio. Preveu distribuir els 30.000 metres quadrats de superfície en dos camps de futbol 11 de 105 x 67 i 100x65 –aquest segon es podrà dividir en dos camps de futbol 7–, i dos edificis. L’edifici principal acollirà les oficines del CF Damm, a més dels serveis mèdics, gimnàs, vestidors del camp principal i una sala d’estudis, per tal de donar continuïtat a la formació acadèmica dels jugadors i les jugadores. En el segon edifici, situat entre els dos camps de futbol i que probablement constituirà la imatge icònica del complex, s’hi ubicaran més vestidors i les graderies, amb una capacitat de fins a 550 espectadors, i una àrea de restauració de 100 metres quadrats.
Segons dades 2019 facilitades pel club, el CF Damm tenia 231 jugadors i jugadores entre les categories benjamina i juvenil, 78 membres del cos tècnic i 32 esportistes d’aquella promoció que es van incorporar a equips professionals.
Sostenibilitat i eficiència del segle XXI
El disseny del nou complex esportiu del club cerveser ha estat plantejat amb l’objectiu d’integrar les instal·lacions en el paisatge de la muntanya de Montjuïc, aconseguint una ciutat esportiva adequada a les necessitats actuals i lliure d’emissions de CO2. En aquesta matèria, es persegueix ser energèticament autosuficient. Per fer-ho possible, s’han previst instal·lacions i equips de producció d’última generació que, per a la seva eficiència i alt rendiment, minimitzaran el consum energètic del centre. Un consum que serà 100% elèctric i que es nodrirà d’una instal·lació de plaques fotovoltaiques. A més, per optimitzar el consum d’aigua, es preveu la instal·lació d’un dipòsit per emmagatzemar l’aigua de la pluja, la qual s’utilitzarà pel reg i el manteniment dels camps de futbol, així com dels espais de l’entorn dels edificis.
El president del CF Damm, i vicepresident de la Fundació Damm, Ramon Agenjo, considera la ciutat esportiva “un somni que es farà realitat, un dels projectes més importants en la història de la Fundació Damm, unes instal·lacions esportives de primer nivell dins la ciutat de Barcelona”. Damm té previst posar el complex a disposició dels seus col·laboradors.
Notícies
Dissabte,23 novembre 2024