El MIC tampoc celebrarà la vintena edició aquesta Setmana Santa
La celebració dels vint anys del torneig queda ajornada fins el 2022, però MICSports treballa per fer un nou torneig a finals de juny del 2021
Per segona Setmana Santa consecutiva els camps de la demarcació gironina no gaudiran del MIC, un dels tornejos de futbol base més prestigiosos de tot el món. Així ho ha decidit l’empresa encarregada de l’organització, MICSports, i és que la situació actual de la pandèmia de Covid-19 feia impossible tirar endavant el torneig sense posar en risc la salut dels participants. D’aquesta manera, segons s’ha anunciat en un comunicat, la celebració dels vint anys del MIC queda ajornada fins a la Setmana Santa del 2022, quan l’organització confia que ja es pugui celebrar el torneig amb totes les garanties.
L’ajornament del MICFootball no ha estat l’únic anunci de l’organització, i és que des de MICSports s’està planificant un nou torneig per aquest 2021 que es pugui celebrar a finals del mes de juny sota el nom de Mic Summer Cup. Segons s’ha comunicat serà una competició adequada a les circumstàncies generades per la Covid-19 i que està pensada per fer costat als equips locals, estatals i internacionals que han donat suport al torneig en les 19 edicions que s’han celebrat. “Tot i que aquest any no podrem celebrar el MIC tal i com el coneixem per Setmana Santa, estem treballant amb moltes ganes per oferir, al juny d’aquest mateix 2021, un torneig adaptat a les circumstàncies pels equips que ens han donat el seu suport al llarg de tants anys. Confiem en tornar l’any vinent amb més força i celebrar els 20 anys del torneig amb totes les garanties i la mateixa qualitat de sempre. Des de MICSports treballarem amb el compromís d’oferir una gran edició on veure gaudir a les joves promeses del futbol formatiu en un entorn segur”, comenta el director del MIC Juanjo Rovira sobre els anuncis que s’han comunicat avui.
L’impacte de l’ajornament del MIC per segon any consecutiu és considerable, i és que en els darrers anys el torneig havia acollit més de set mil jugadors de 400 equips que representaven una cinquantena de països d’arreu del món, unes xifres que generaven un impacte econònimc per a les comarques gironines superior als 11,5 milions d’euros, segons un estudi encarregat pel Patronat de Turisme de la Costa Brava al 2018.