1a divisió

Una lliga sense Messi

Avui arrenca la 1a divisió i ho fa amb un buit gegantí per la marxa de Messi al futbol francès, que no fa res més que accentuar la fuga de talent i la devaluació d’una marca que en el passat recent ja va perdre Neymar i Cristiano

Vuitanta-dos dies després, la pilota tornarà a rodar a la primera divisió. Mestalla fa els honors. El València-Getafe d’aquesta nit (21 h) inaugurarà la lliga 2021/22. Bordalás contra el seu passat.

Tancada la carpeta de seleccions, amb Itàlia, l’Argentina i el Brasil sub-23 com els tres grans triomfadors dels últims dos mesos, torna el futbol de clubs. Totes tres seleccions van tocar el cel a Londres, Rio de Janeiro i Yokohama. L’Eurocopa, la copa Amèrica i els Jocs de Tòquio han acaparat totes les mirades aquest estiu i deixen ara pas de nou a les grans lligues.

La 91a edició del campionat de lliga alça el teló bategant entre dos sentiments antagònics: la felicitat que comporta el retorn del públic als estadis, encara que sigui amb un aforament limitat, i la buidor absoluta que ha deixat la marxa del millor futbolista del món al futbol francès. LaLiga continua perdent talent i valor de marca en el mercat. Per primera vegada en més d’una dècada i mitja serà una lliga sense Leo Messi. Sense Messi ni Sergio Ramos. Nova era. Ni Neymar, ni Cristiano, ni Messi. Aquesta és la dura realitat. Fuga d’estrelles. Els fitxatges de Memphis, Alaba i Rodrigo de Paul no tapen el forat.

El Barça post-Messi arrencarà diumenge a casa contra la Real Sociedad (20 h). Disset mesos després els culers podran tornar a trepitjar el Camp Nou. Seran 29.803 els espectadors que podran presenciar el debut. Aquest és l’aforament màxim permès per les autoritats tenint en compte l’estat actual de la Covid-19. El Barça aspira a lluitar per un títol que no guanya des del 2019, en l’etapa d’Ernesto Valverde.

Pocs fitxatges importants també tenen l’Atlético, el defensor del títol, i el Real Madrid. La pandèmia continua ofegant els clubs econòmicament. El context beneficia un Sevilla que tornarà a provar sort aquest curs després de l’intent fallit de l’anterior.

L’Espanyol, el Mallorca i el Rayo agafen el relleu d’Eibar, el Valladolid i l’Osca. Els blanc-i-blaus, després d’un any a l’infern, enyoraven la 1a divisió. Tornen per quedar-s’hi.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)