1a divisió

Amb la pólvora de sempre

Real Madrid. Sense Mbappé, el conjunt blanc torna a dependre de Benzema i es conjura per recuperar els desnonats Eden Hazard i Gareth Bale per superar l’allargada ombra de Ronaldo

Era l’estiu de Kylian Mbappé, o com a mínim això és el que es pensava el president del Real Madrid, Florentino Pérez. El jerarca, per fi, tornaria a fitxar un crac mundial i, de retruc, clavaria una queixalada al domini del París Saint Germain i altres clubs de l’Estat que estan dominant el mercat amb mà de ferro. Tot van ser foc d’encenalls. El davanter francès continuarà vestit de blau i jugant al Parc dels Prínceps. L’emir no ha acceptat cap de les ofertes del Madrid. Florentino Pérez ha trobat el seu antagonista. Un magnat que no es mou per diners (perquè en té a cabassos) sinó per l’orgull i, també, per l’alegria de presumir d’una davantera formada per Leo Messi, Neymar i Mbappé.

El Real Madrid fa anys que ha estat fent fitxatges de perfil baix que ha pagat a preu d’or. Cracs dels futur com ara Rodrygo, Vinicius Junior, Jovic i, en aquesta última finestra de transaccions, Eduardo Camavinga. Prop de 200 milions d’euros invertits en talent de futur que, fins ara, no han donat cap rendiment immediat. El Madrid segueix mantenint-se gràcies a la vella guàrdia que supera o voreja els 30 anys: Courtois (29), Carvajal (29), Nacho (31), Lucas Vázquez (30), Casemiro (29), Kroos (31), Modric (35), Bale (32), Benzema (33) i Hazard (30). Molts d’ells –tret de Kroos, Bale i Hazard– han renovat els contractes els últims mesos. Futbolistes, molts d’ells de qualitat, però amb molts quilòmetres a les cames i sense un recanvi clar a la banqueta.

Aquesta sensació d’ingravidesa encara es fa més evident en la zona d’atac, en què el Madrid ha vist com la marxa de Cristiano Ronaldo encara no s’ha paït. Ja no té un davanter diferencial i amb el rendiment de Benzema no li arriba per compensar el forat que ha deixat el portuguès. I això que el francès ha superat la xifra dels 20 gols en lliga les últimes tres temporades. Florentino és conscient que amb el bagatge ofensiu que té no li arriba per lluitar per la lliga de campions amb garanties i també pot tenir problemes en lliga. Ara mateix, la confiança de la directiva blanca està en mans d’Eden Hazard.

Eden Hazard

El gran fitxatge de fa dues temporades, per qui el Madrid va pagar una xifra superior el 130 milions, ha viscut un calvari des que va abandonar el Chelsea. El belga ha encadenat lesió rere lesió i és molt lluny d’aquell futbolista diferencial per qui sospirava Zinedine Zidane. Hazard està en el camí de ser un dels negocis més desastrosos del Real Madrid i superar la ruïna del fitxatge de Kaka. Ara, en el seu tercer any de blanc, la directiva blanca espera que l’internacional solucioni els problemes de pes i el reguitzell de lesions per tenir certa continuïtat. “La confiança es guanya tenint partit”, explicava el belga, fa uns dies, quan era qüestionat pel seu baix rendiment. Carlo Ancelotti, amb la seva flegma britànica, espera reconduir la situació.

Gareth Bale

Aquest no és l’únic problema que arrossega el tècnic italià, que té un altra patata calenta dins del vestidor: Gareth Bale. El gal·lès ha estat l’ase del cops del madridisme els últims anys. El Madrid, i principalment el seu president, considerava que Bale seria l’antídot golejador a la sortida de Cristiano, l’estiu del 2018. Res de res. El britànic ha estat més notícia fora de la gespa que dins i el club li ha buscat una sortida de manera recurrent, però sense sort. Només el va poder col·locar en el Tottenham, en què tampoc ha acabat d’estar a l’altura. La seva alta fitxa era el gran problema, al marge de la seva actitud, més pendent del golf que de centrar-se en el Madrid i el futbol. Ara, amb Ancelotti, amb qui va tenir un alt nivell en la seva primera època en el Real Madrid, espera recuperar-lo en l’últim any de contracte. Així doncs, el madridisme espera indultar Hazard i Bale per salvar aquesta temporada. Dos futbolistes desnonats que ara es configuren com dos elements fonamentals del trident d’atac del Real Madrid. La pólvora de sempre i sense Cristiano Ronaldo que, tres anys després, segueix tenint una presència molt activa en el Real Madrid. La seva capacitat golejadora encara no s’ha cobert i Mbappé estava cridat a tancar aquesta ferida. De moment, el Madrid haurà d’esperar un any més.

La segona unitat no dona la talla

La importància de Gareth Bale i Hazard només s’entén per la poca profunditat que té a la banqueta el conjunt blanc. Carlo Ancelotti té com a recanvis a la davantera Marco Asensio, Jovic i Mariano.

El balear és un futbolista ciclotímic. Amb capacitat per signar un gran partit però desaparèixer els dos següents, la seva manca de regularitat és una rèmora en un conjunt com el Madrid. Jovic estava cridat a ser un davanter de referència, però no ha trobat mai el seu lloc i el curs passat va marxar cedit. Mariano és un cas estrany: des que ha tornat al Real Madrid, ha estat un espectador de luxe en els entrenaments a Valdebebas. No ha tingut gaires oportunitats i el Madrid se’l volia treure de sobre en aquest mercat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)