3a divisió FEF

Un duel gironí per marcar el bon camí

D’estrena. L’Olot i el Figueres s’enfronten al municipal (a les 17 h), en el primer partit entre dos dels quatre representants de la demarcació. Els olotins volen continuar ferms (4 de 6 fins ara) i la Unió busca la primera victòria (1 sol punt de 6)

L’Olot i el Figueres s’enfronten avui al municipal en el primer duel gironí del curs en la tercera divisió RFEF (a les 17 h). Els dos representants de la demarcació busquen els tres punts per continuar amb pas ferm a la zona alta de la taula, els olotins, i aconseguir la primera victòria per esvair qualsevol neguit, els figuerencs. El duel, tot un clàssic del futbol gironí, mesurarà les forces entre dos equips construïts per dos objectius, d’entrada, molt diferents. Els de la Garrotxa tenen el repte de pujar de categoria i enfilar-se fins a la segona divisió RFEF, mentre que els de l’Alt Empordà intentaran mantenir-se un any més a tercera amb una base rejovenida amb un futur prometedor.

“L’Olot és un equip que està fet per estar a dalt. Nosaltres hem tingut el hàndicap d’haver incorporat peces a última hora i encara les hem d’acoblar amb les nostres idees. Això ho dificulta tot, ja que cadascú ve de fer coses diferents en els seus equips. L’Olot té un onze sòlid des de fa setmanes i això ajuda a treballar. Tenen el hàndicap de la pressió d’aspirar a cotes altes pel fet de ser un equip que ha baixat i aquestes situacions de vegades són complicades de portar. Tenen una bona plantilla i un gran entrenador amb gent amb experiència que els ajudarà a estar a la zona alta”, analitza Moisés Hurtado, l’entrenador del Figueres, que hi afegeix: “No sabem com estarà el camp però de dimensions està bé i ens trobarem dos equips que voldrem jugar i disputar-nos la pilota. Sempre aspirem a dominar els partits però després passa el que passa. Intentem tenir la pilota, generar joc i ocasions i que no ens en generin a la nostra àrea. En el partit en el Torneig de l’Estany ja es va veure espectacle, no serà igual, perquè va tenir molt de ritme, però mai se sap.” El tècnic de la Unió no tindrà cap baixa, tot i que alguns dels seus futbolistes surten de lesió i no estaran en les millors condicions.

Vèncer i convèncer

El conjunt dirigit per Albert Carbó ja va guanyar en la primera jornada a casa contra el Castelldefels (3-1), en un matx que va dominar gairebé completament, una premissa que vol mantenir durant el curs sempre que jugui davant de la seva afició: “El Figueres és un equip molt jove, amb ganes i atrevit. Ens va costar en el partit en el Torneig de l’Estany, sobretot en els primer minuts, ens van incomodar amb les seves transicions. En el que hem vist en les dues primeres jornades, esperem una Unió amb extrems oberts i purs i haurem d’estar atents per dominar aquestes situacions sense pilota. Amb pilota intentarem ser protagonistes com ho volem ser a casa”, explica el tècnic del conjunt garrotxí, que hi afegeix: “Per noms, la temporada passada el Figueres tenia una plantilla per ser candidat a l’ascens però els noms no ho són tot. La Unió té jugadors joves amb molta gana que sempre incomoden el rival. Haurem d’estar pendents dels seus punts forts i treballem a consciència per contrarestar-ho.”

Carbó, nascut a Peralada, amb passat també en el Figueres com a tècnic del futbol de base i coordinador del futbol-11, tindrà les baixes de Carles Mas, que es recupera d’una fractura cranial que es va fer durant el primer partit de la pretemporada contra el Barça B (no tornarà a jugar fins a mitjan octubre), i Ferran López. El lateral esquerre i extrem ha recaigut de la lesió muscular que es va fer just abans de l’inici de la lliga. El futbolista es perdrà els pròxims dos partits.

LES REACCIONS

Esperem una Unió amb extrems oberts i purs i haurem d’estar atents per dominar aquestes situacions sense pilota. Amb pilota intentarem ser protagonistes com ho volem ser a casa
La Unió té jugadors joves amb gana que sempre incomoden el rival. Haurem d’estar atents
Albert Carbó
entrenador de l’Olot
L’Olot té un onze sòlid des de fa setmanes i això ajuda a treballar. Tenen el hàndicap de la pressió d’aspirar a cotes altes però tenen prou jugadors amb experiència
Ens trobarem dos equips que voldrem jugar i disputar-nos la pilota, segur que es veurà bon joc
Moisés Hurtado
entrenador del figueres

El Peralada i el Girona B contra la FE Grama i el Sants

Els altres dos representants gironins en la categoria, el Peralada i el Girona B, també disputen els seus partits durant el dia d’avui. El conjunt de l’Alt Empordà rebrà la visita a casa de la FE Grama (a les 17 h) després d’estrenar la casella de victòries la jornada passada amb un bon triomf al camp del San Cristóbal. Els d’Hèctor Simón intentaran sumar tres punts més per enlairar-se en la taula i mantenir la condició d’invictes. Els xampanyers s’enfronten a un rival que ve de sumar els tres punts en l’última jornada i que vol reafirmar el seu paper protagonista a la zona mitjana alta de la classificació.

D’altra banda, el Girona B visitarà el sempre complicat camp de l’Energia per enfrontar-se al Sants (a les 19 h). El filial blanc-i-vermell és el líder en solitari del grup cinquè després de ser l’únic equip que ha sumat els sis punts en joc en les dues jornades disputades. Els gironins intentaran continuar immaculats però hauran de mostrar una versió efectiva en les dues àrees si ho volen aconseguir. El Sants, sobretot com a local, sol mostrar un gran rendiment i ja en la primera jornada va superar el Figueres. L’Energia és un camp d’herba artificial d’inferiors dimensions i els futbolistes joves dirigits per Axel Vizuete hauran d’estar molt concentrats en les jugades d’estratègia i les disputes si volen tenir possibilitats de triomf.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)