1a divisió

Els estadis catalans, a un 60% d’aforament

Públic. El Procicat anuncia que no permet encara la reobertura total dels camps de futbol, després que s’acordés al Consell Interterritorial de Salut

A Catalunya els estadis del futbol professional continuaran sense omplir-se. Així ho va anunciar el Procicat, que no permet encara la reobertura total dels camps de futbol, després que aquesta s’acordés en el Consell Interterritorial de Salut, que va reunir el Ministeri de Sanitat i representants dels governs autonòmics. En l’esmentat consell, doncs, es va aprovar que els aforaments en esdeveniments esportius a l’exterior podrien ser del 100% del total i a l’interior, del 80%. L’aplicació de la mesura, però, dependrà de cada zona i, a Catalunya, de moment, el Procicat manté les restriccions que passen a ser d’un 60% quan eren fins ara del 40%. La mateixa posició mantenen les autoritats del País Basc, que fixen l’aforament als estadis de futbol també en un 60%, una limitació que es mantindrà, com a mínim, fins al 5 d’octubre. A Catalunya, la secretària de Salut Pública de la Generalitat, Carmen Cabezas, va indicar que “ja s’estudiarà” si l’aforament s’amplia més endavant. D’aquesta manera, ni Barça, ni Espanyol, ni Girona no podran ocupar encara tots els seients dels seus estadis, mentre que la majoria dels seus altres rivals sí que ho podran fer. Tot i l’ampliació d’aforaments al 100%, el Ministeri de Sanitat ha insistit en la necessitat de mantenir les mesures no farmacològiques, de manera que la mascareta continuï sent obligatòria, a més de la prohibició de fumar, menjar o beure durant els partits, a excepció del consum d’aigua.

Laporta no hi està d’acord

El president del Barça, Joan Laporta, va criticar la decisió del Procicat. “Representa un perjudici econòmic molt gran i els hi hem fet saber. Ens hem comportat amb un gran sentit de la responsabilitat i amb la màxima comprensió. Ho respectem, però no hi estem d’acord”, va dir el dirigent. “Ens estan perjudicant en el terreny econòmic en un moment en què estem intentant revertir una situació econòmica i financera que hem heretat”, va dir Laporta.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)