Més futbol

La FIFA i la UEFA suspenen Rússia i la deixen fora del mundial de Qatar 2022

També aparten de les seves competicions tots els clubs russos

La FIFA i la UEFA han decidit conjuntament suspendre totes les seleccions nacionals i clubs russos per participar en les competicions de totes dues federacions fins a nou avís. Això significa l’exclusió de Rússia del Mundial de Qatar 2022.

Aquestes mesures han estat adoptades pel Buró del Consell de la FIFA i el Comitè Executiu de la UEFA, respectivament, els màxims òrgans de decisió de les dues institucions en aquests assumptes urgents. Aquesta decisió s’ha pres davant la invasió d’Ucraïna per part de Rússia iniciada el dia 24 d’aquest mes de febrer. “El futbol està totalment unit i és plenament solidari amb totes les persones afectades a Ucraïna. Tots dos presidents esperen que la situació a Ucraïna millori significativament i ràpidament perquè el futbol pugui tornar a ser un vector d’unitat i pau entre els pobles” han assenyalat els dos organismes.

La selecció russa no estava classificada directament pel mundial i havia de disputar la fase de repesca per optar a les tres places europees que encara queden per Qatar 2022, i el seu primer rival era Polònia. Si els russos haguessin superat aquesta fase en la segona eliminatòria, s’haurien enfrontat al guanyador de l’enfrontament entre Suècia i la República Txeca. Tant Polònia, com Suècia i la República Txeca ja havien anunciat que no pensaven jugar contra el conjunt rus. També s’han sumat a aquesta negativa de jugar partits contra Rússia i Bielorússia les federacions d’Anglaterra, Albània, Dinamarca, Irlanda, Noruega, Escòcia, Suïssa, França, Gal·lès i els Països Baixos.

La decisió de la FIFA i la UEFA d’expulsar Rússia de les seves competicions es fa seguint la recomanació del COI a les federacions internacionals i als organitzadors de competicions esportives perquè: “no invitin ni permetin la participació dels esportistes o dirigents russos i bielorussos en cap d’elles”. La mesura plantejada pel Comitè Olímpic Internacional i que ja ha estat adoptada per les federacions internacionals d’altres esports vol: “protegir la integritat de les competicions esportives mundials i la seguretat de tots els participants”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)