1a divisió

Encara en volen molt més

UEFA Women’s Champions League. El Barça visita el Madrid a l’Alfredo di Stéfano (21 h, DAZN) en l’anada dels quarts de final amb l’objectiu de furgar en la ferida del conjunt blanc

El Barça està cosint a trets el Madrid en els duels directes, i és que els dos últims diumenges han estat una festa blaugrana. El dia 13 el femení li va endossar una maneta al conjunt blanc (5-0) al Johan Cruyff, certificant, a més, el títol de lliga que va poder aixecar just després del partit. I abans-d’ahir va ser el torn del masculí, que va afogar les penes dels últims anys amb un 0-4 al Santiago Bernabéu, que encara va ser massa curt pel que es va veure sobre la gespa. Però no hi ha treva, i el barcelonisme vol que continuï la festa, ja que les de Jonatan Giráldez visiten aquesta nit el Madrid (21 h, DAZN), en l’anada dels quarts de final de la Women’s Champions League i, com cada partit de les blaugrana, l’amenaça d’una altra golejada es respira en l’ambient.

Un primer pas

El 5-0 de fa menys de deu dies al Johan Cruyff és la millor carta de presentació possible per al Barça abans d’enfrontar-se al Madrid en la primera eliminatòria en el camí cap a a la final de Torí, on les blaugrana volen reeditar el títol de la Champions que van aconseguir el curs passat. De moment el camí en la competició europea de les de Jonatan Giráldez és perfecte, perquè en la fase de grups no van tenir gaires problemes per aconseguir un ple de victòries contra l’Arsenal, el Hoffenheim i el Koge. Ara arriba l’hora de la veritat, el moment decisiu, i si bé la condició de favorit del Barça en l’eliminatòria contra el Madrid és absoluta, s’haurà de confirmar sobre la gespa. Serà a la gespa de l’Alfredo di Stéfano, ja que el Madrid és l’únic dels vuit equips que disputaran els quarts de final de la Champions que no han apostat per disputar el partit a l’estadi principal, on habitualment juga l’equip masculí, com passarà amb el partit de tornada de dissabte al Camp Nou. És a dir, que com a màxim uns sis mil espectadors podran presenciar en directe el primer Madrid-Barça de la història de la Champions femenina.

Aquesta condició de favorit de les blaugrana és indiscutible tot i afrontar el matx amb nombroses baixes importants –Cata Coll, Jana Fernández, Crnogorcevic, Mariona, Bruna Vilamala, Martens i Oshoala estan lesionades i no fa pinta que cap d’elles pugui jugar ni la tornada–, i les de Jonatan Giráldez no poden plantejar l’eliminatòria com un simple tràmit. Perquè el 5-0 en el clàssic de l’altre dia és una bona referència, però en els altres dos precedents d’aquesta temporada, a les blaugrana els ha costat força doblegar el Madrid. En la lliga al mateix escenari de demà el Barça va guanyar per 1-3 sense gaire brillantor, i en la semifinal de la supercopa el triomf blaugrana (1-0) va arribar amb un gol d’Alèxia en el temps afegit.

Sigui com sigui, el Barça és conscient que el partit d’avui és només el primer pas per fer el salt cap a la semifinal de la Champions, en què es trobaria el vencedor de l’eliminatòria entre el Wolfsburg i l’Arsenal, rival de les blaugrana en la fase de grups. Obtenir un bon resultat al Di Stéfano és gairebé una obligació després de la trajectòria de la temporada, però si no, a les de Jonatan Giráldez sempre els quedarà la tornada al Camp Nou, que, passi el que passi avui, promet ser una festa perquè les entrades estan esgotades des de fa mesos.

La gran notícia abans de visitar avui el Madrid és que Irene Paredes ja ha rebut l’alta mèdica després d’estar un mes allunyada dels terrenys de joc.

LA PRÈVIA

La gent pensa en el títol però estem centrades en guanyar cada partit i això de moment vol dir guanyar l’anada contra el Madrid
Una part molt important depèn del que fem nosaltres. Hem de generar el màxim d’ocasions
Jonatan Giráldez
entrenador del barça

APOSTA NUL·LA

El Madrid és l’únic dels vuit equips de quarts que no jugarà a l’estadi principal
La intenció és marcar el major nombre de gols possible i encarrilar l’eliminatòriad
Aitana Bonmatí
migcampista del barça
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)