Victòria èpica de l’Olot al camp del Sants que permet somiar (2-3)

Xumetra ha marcat el gol del triomf des del punt de penal en l’últim sospir

L’Olot ha aconseguit una victòria importantíssima i molt soferta aquest migdia al camp del Sants (2-3) en un partit que s’ha decidit en l’últim segon del temps afegit gràcies a un penal que ha provocat i transformat Xumetra. Amb la victòria els olotins mantenen l’esperança de guanyar la lliga i assolir l’ascens directe. Per fer-ho necessiten guanyar la setmana que ve i esperar que el Manresa perdi un dels dos partits que li queden contra el Peralada i l’Hospitalet.

La primera part ha estat força ensopida, i és que ha faltat que els dos equips posessin una marxa més sobre el terreny de joc. L’ordre defensiu dels dos equips s’ha mantingut intacte i això ha fet que hi hagués poques ocasions de gol, tot i que els dos equips han disposat d’arribades aïllades. En el tram final de la primera part han arribat les millors ocasions. Primer l’ha tingut el Sants en una acció de Julián que ha acabat al lateral de la xarxa (30’) i l’Olot ha respost amb ocasions d’Uri Ayala (38’), Vallès (44’) i Arranz (45’), que ha tingut la millor ocasió però el porter Uri Antonell ha evitat el gol.

La segona part ha començat molt bé per l’Olot, i és que els de Manix Mandiola –un dia més ha hagut de dirigir el partit des de la graderia perquè els tràmits administratius de la rescissió d’Albert Carbó no estan resolts– han marcat el 0-1 en el minut 54’, quan Moha ha rematat al fons de la xarxa una bona centrada de Xumetra. Els olotins han tingut l’oportunitat de gairebé sentenciar just després, i és que l’àrbitre ha xiulat un penal sobre Bigas. Arranz, però, no ha pogut transformar la pena màxima perquè Antonell li ha endevinat les intencions (60’). L’errada en el penal ha donat ales al Sants, que en un moment ha capgirat el marcador. Said, en el 64’, ha marcat l’1-1 després d’una acció per banda esquerra i poc després Raúl Martínez ha marcat el 2-1 amb un golàs des de fora l’àrea (68’). La sort per l’Olot ha estat que la reacció ha estat immediata, perquè en el minut 71 Kilian Villaverde ha marcat el 2-2 amb un gol fantasma. En els últims minuts l’Olot ha buscat el gol de la victòria però li ha costat generar ocasions fins que en l’últim minut del temps afegit Xumetra encarava porteria quan Badia l’ha fet caure. Penal i expulsió. I aquesta vegada qui ha assumit la responsabilitat ha estat el mateix Xumetra, que no ha perdonat des dels onze metres i ha marcat el 2-3 definitiu.