Més futbol

Final cruel per a Espanya

Eurocopa. La selecció espanyola s’acomiada de l’Eurocopa en perdre contra Anglaterra en la pròrroga i malgrat fer el millor partit del torneig

Anglaterra 2 Espanya 1

ANGLATERRA:Earps; Bronze, Bright, Williamson, Daly (Greenwood, 82’); Stanway, Walsh (Scott, 116’); Kirby (Toone, 64’), Mead (Kelly, 58’), Hemp (Parris, 117’); i White (Russo, 58’).ESPANYA:Paños; Ona Batlle, Paredes, Mapi, Carmona; Patri, Aitana, Abelleira (Aleixandri, 71’); Cardona (Athenea, 46’), Esther (Sheila, 77’) i Mariona (Amaiur, 100’).GOLS:0-1 (54’) Esther. 1-1 (84’) Toone. 2-1 (96’) Stanway.ÀRBITRE:Stéphanie Frappart (francesa).TG.:a Greenwood, d’Anglaterra, i a Mapi i Misa, d’Espanya.PÚBLIC:28.994 espectadors al Community Stadium de Brighton.

D’una forma cruel, però més que digna. La selecció espanyola es va acomiadar del somni de l’Eurocopa en el millor partit dels quatre que va plantejar en tota la competició. Anglaterra va difuminar les il·lusions de la roja, que va anar a davant en el marcador durant mitja hora i va tenir contra les cordes l’amfitriona. Abans del partit, les angleses tenien el clar paper de favorites després d’una fase de grups espectacular i amb el component de jugar a casa. La selecció espanyola, però, va treure el caràcter i va fregar la classificació per a les semifinals després de 120 minuts.

El partit de les espanyoles –amb sis blaugrana i la catalana Ona Batlle en l’onze– va ser més que notable. No es van encongir ni davant de les rivals ni davant de la majoria anglesa a la graderia. Espanya va mantenir-se fidel al seu joc, tenint el domini de la possessió. De fet, les arribades més clares del primer temps van portar la firma de l’equip de Jorge Vilda. Anglaterra no acabava de carburar i Carmona va saber tapar bé la banda dreta, plena de perill amb Bronze i Mead. Malgrat el control, la selecció espanyola va patir en el tram final de la primera part, amb ensurt inclòs quan White va marcar, però l’assistent va anul·lar l’acció per fora de joc.

En la segona meitat, Jorge Vilda va fer un canvi decisiu. L’entrada d’Athenea a l’extrem dret va revolucionar l’atac espanyol. Ella va fer l’assistència de gol a Esther, que va espolsar-se les crítiques per la falta d’encert amb una diana en el moment precís. Un gol que va silenciar els 28.994 espectadors que van omplir l’estadi de Brighton (54’). La mateixa Athenea va fregar el 0-2 poc després amb una centrada enverinada, però Earps va treure una mà salvadora. Anglaterra es va despertar, esperonada per una afició que volia empènyer les seves jugadores cap a la remuntada. Espanya es va saber defensar, sobretot gràcies a una gran actuació de la parella de centrals formada per Paredes i Mapi. Però l’equip no va resistir i Toone va empatar en el minut 84. Un gol molt protestat per les espanyoles per un possible cop de colze de Russo a Paredes. El partit es va dirigir a la pròrroga i el gol va encendre l’estadi de Brighton, abocat a la selecció local fins a trobar el 2-1 definitiu. Stanway va engaltar un xut des de la frontal i Paños no va poder fer-hi res. Espanya ho va intentar amb Amaiur i Aitana, però el miracle no va ser possible. La selecció espanyola s’acomiada amb el cap alt, mentre Anglaterra ja espera en les semifinals la guanyadora del Suècia-Bèlgica.

REMUNTADA

L’equip de Jorge Vilda es va avançar gràcies a un gol d’Esther, però Anglaterra va capgirar-lo

Teníem esperances en l’Eurocopa i és un cop dur. Tornarem a intentar-ho, som un equip jove