Més futbol

El MIC Football es quedarà quatre anys més a Girona

Després d’uns anys d’anormalitat amb la COVID pel mig, l’edició 21a del MICFootball (Mediterranean Internacional Cup) torna amb unes xifres rècord semblants a l’any 2019. La competició arrencarà el 4 d’abril amb la inauguració a l’Estadi de Vilatenim i conclourà el dia 9 amb les finals de cada categoria. En l’acte, hi ha estat present Arnau Martínez, jugador del primer equip Girona, que serà el padrí de la competició.

El MIC, gironí fins al 2026

En un acte celebrat al saló de Sessions de la Diputació de Girona, l’organització representada pels seus directors, Juanjo Rovira i David Bellver, han volgut refermar el compromís de MIC Football amb les comarques gironines. També ho ha destacat Miquel Noguera, president de la Diputació de Girona, anunciant la renovació de la vinculació del Torneig amb les comarques gironines fins, com a mínim, l’any 2026.

En l’acte també hi ha estat present el diputat d’Esports de la Diputació de Girona Jordi Masquef; la cap de la Representació Territorial de l’Esport a Girona, Anna Julià i la directora d’Institucions de CaixaBank a Girona, Gemma Batlle, entre d’altres representants dels Ajuntaments de les comarques de Girona.

Unes xifres rècord

“El MIC estarà per sobre dels 350 equips representant els cinc continents. Els equips tenen ganes de venir, viatjar i passar-s’ho bé. Això és el que busquem, que visquin una experiència que mai oblidaran”, ha dit Juanjo Rovira.

La previsió de l’edició d’aquest any del MIC és que es mourà prop de 10 mil persones entre jugadors, entrenadors, voluntaris -més de 300-, àrbitres i familiars acompanyants (1.172 persones). Aquests són els que l’organització té controlats, però s’esperen unes 30 mil pernoctacions per les comarques gironines. Fet que tindran una incidència directa en el territori, sobretot a la Costa Brava on hi haurà més reserves d’hotels, hostals i càmpings.

Les seus del MIC tornaran a estar repartides entre Hostalric i La Jonquera -100 km de distància- en 35 seus de clubs locals. Les finals de totes les 9 categories del MIC, tan masculina com femenina, es disputaran durant el cap de setmana a les seus de Figueres i Palamós.

Participació internacional

Tot i que prop del 50% dels participants són d’equips catalans, el MIC ha hagut de limitar el nombre d’aquests per mantenir la política d’internacionalització de la competició. “Com a màxim, hi poden haver dos equips catalans per grup, ha comentat” Juanjo Rovira que ha admès que han hagut de tancar l’aixeta de les inscripcions d’uns quants clubs de Catalunya.

La 21a edició del MIC comptarà amb 360 equips de 34 països de tot el món. Un total de 7.000 participants, entre jugadors i staff tècnics. Hi haurà conjunts representants dels Estats Units, Brasil, Canadà, Nigèria, Uzbekistan, Mali, Puerto Rico, Panamà, Mèxic, Japó, Hong Kong, Colòmbia, Israel, Perú, Emirats Àrabs Units, Xina, Aràbia Saudita, Austràlia, Costa Rica i Kazakhstan, aquests de fora Euripa. Del vell continent hi haurà equips d’Espanya, Regne Unit, Dinamarca, Hongria, Alemanya, Andorra, Suècia, França, Portugal, Àustria, Noruega, Finlàndia i Itàlia.

Clubs confirmats

Una de les dades que corroboren el bon moment del MIC és la participació de clubs referents a arreu del món. Equips com el Manchester United, Liverpool, Milan, PSG, Manchester City, entre d’altes com 10 clubs de primera divisió com el Barça, Madrid, Girona, València, Betis, Real Sociedad, Sevilla, Atlético de Madrid, Espanyol i Vila-real. Els partits es podran seguir per canals d’streaming de l’organització per tot el món. També per cadenes de televisió que faran el seguiment del MIC 2023.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)