Europa League

El fracàs de la lliga espanyola

Europa League. El Betis i la Real Sociedad queden eliminats i el Vila-real, en la Conference, també és despatxat. Només el Sevilla es classifica i, juntament amb el Real Madrid, són els únics dos equips del campionat estatal que continuen vius a Europa tot just en els quarts de final

La lliga espanyola –no fa tant absoluta dominadora quan els seus representants viatjaven per Europa– no està en el seu millor moment. I és que és una realitat que els equips del campionat estatal no tenen ara el poder financer que sí que tenen els d’altres, i això, irremeiablement, s’acaba plasmant a la gespa quan toca enfrontar-se amb rivals forans. S’ha fet palès aquest curs; les competicions europees tot just estan en els quarts de final i dels set conjunts de la primera divisió que van començar-les ja només en queden dos. Pel camí han quedat l’Atlético, el Barça i ahir, d’una tacada, el Betis i la Real Sociedad, eliminats de l’Europa League, i el Vila-real, de la Conference League. Només el Sevilla va aconseguir classificar-se i és l’únic conjunt, juntament amb el Real Madrid, de l’organització que presideix Javier Tebas que continua amb vida al Vell Continent.

El conjunt sevillista, doncs, el rei de l’Europa League amb sis trofeus, va recórrer a galons, quan passa un moment delicadíssim en la lliga, i amb patiment va accedir als quarts de la competició tot i perdre (1-0) al feu del Fenerbahçe. El gol d’Enner Valencia (41’) de penal en la primera part va ajustar una eliminatòria que els de Jorge Sampaoli ja van encarrilar en l’anada amb un 2-0.

Un altre destí van tenir tant el Betis com la Real Sociedad, que havien de remuntar per seguir i van quedar-se a zero. Pels verd-i-blancs ja s’entrevia missió impossible aixecar el 4-1 recollit al feu del Manchester United i així va ser; van caure (0-1) amb un gran gol de Marcus Rashford (55’). Els txuri-urdin, per la seva banda, van ser despatxats pel Roma de José Mourinho, tot un mur els 180 minuts d’eliminatòria que no els va permetre anotar ni un gol. La Real buscava el repte després de perdre per 2-0 a la capital italiana, però ni va acostar-se a superar-lo i no va passar de l’empat (0-0). Els botxins de tots dos, el Manchester United i el Roma, són juntament amb el Juventus els principals favorits, grup en què no hi és ja l’Arsenal, que va protagonitzar la sorpresa de la jornada perdent a penals (1-1, 3-5) contra l’Sporting Club de Portugal.

Patacada del Vila-real

Inesperat també va ser l’adeu del conjunt groguet de la Conference League, la tercera competició de la UEFA. Els de Quique Setién van perdre (0-1) contra l’Anderlecht després d’empatar a un en l’anada.

EL SORTEIG

Avui (12 h) se celebra el de la Champions i tot seguit (13 h) el de l’Europa League
FEYENOORD-Xakhtar
7-0 (8-1)
Betis-M. UNITED
0-1 (1-5)
Friburg-JUVENTUS
0-2 (0-3)
Fenerbahçe-SEVILLA
1-0 (1-2)
SAINT-GILLOISE-Union B.
3-0 (6-3)
Ferencváros-BAYER L.
0-2 (0-4)
Real Sociedad-ROMA
0-0 (0-2)
Arsenal-SPORTING
1-1, 3-5 ( 3-3)
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)