Un gol al final ho complica molt

‘Play-off’ d’ascens a 2a FEF. El Peralada, a qui no xiulen un penal clar, haurà de remuntar al Narcís Sala

Peralada 0 Sant Andreu 1

PERALADA:Aroca, Varese (Joan Tomàs, 85’), Micaló (Espuña, 87’), Alan Baró, Sergi Romero, Palacios, Pol Gómez, Marc Gelmà (Dani Gómez, 75’), Adrià Méndez (Biel Font, 87’), Sergi Solans i Marc Nierga.SANT ANDREU:Jaime González, Méndez, Sergi Vives, Casti, Genís Blasco, Guzmán, Carreón, Iker Garcia (Maynau, 59’), Josu, Fassani (Sergi Arranz, 71’) i Albertito (Aparicio, 87’).GOLS:0-1 (82’) Josu.ÀRBITRE:Alins Rodríguez.T.G.:Al local Sergi Romero; i als visitants Maynau i Sergi Domínguez.

El Peralada no ha acabat bé la lliga després d’assolir la classificació matemàtica per jugar el play-off d’ascens a 2a divisió FEF i tampoc ha arrencat bé la fase d’ascens. Els xampanyers van perdre per la mínima a casa en el partit d’anada de la primera eliminatòria contra un Sant Andreu que, després també d’un mal final de lliga, va ser capaç de trobar el camí del gol en els minuts finals per desequilibrar un partit molt igualat. Josu, en el minut 82, va ser l’autor del gol que obligarà els xampanyers a haver de remuntar la setmana que ve al Narcís Sala, un estadi on històricament als alt-empordanesos els ha anat força bé, i ho hauran de tornar a demostrar.

La història del partit, i potser de l’eliminatòria, podia haver estat molt diferent si l’àrbitre hagués xiulat un més que possible penal del porter Jaime González sobre Sergi Solans a l’inici de la segona part. El davanter xampanyer, que va recuperar la pilota a l’àrea andreuenca, va driblar l’exporter del Girona B i, quan ho tenia tot de cara per marcar a porteria buida, va caure a terra. Jaime González l’havia subjectat lleugerament amb el braç, i l’atacant es va deixar caure. El contacte potser no era suficient per fer caure el davanter, i això, segurament, és el que va fer dubtar l’àrbitre, però l’agafada va existir i va ser suficient per treure l’avantatge que tenia Sergi Solans. En cas d’haver-se xiulat el penal, possiblement també hauria estat targeta vermella perquè Jaime González no tenia possibilitat de disputar la pilota.

Més enllà de l’acció polèmica, al municipal de Peralada s’hi va veure un partit típic de play-off, amb molta igualtat entre tots dos equips. Els xampanyers, amb el vent a favor, van ser lleugerament superiors en la primera mitja hora, però més enllà d’accions d’estratègia van generar poc perill. De fet, la millor ocasió de la primera part la va tenir el Sant Andreu, amb una rematada de cap d’Albertito que va obligar Aroca a fer una bona aturada (36’). En la segona part, el Peralada va arrencar millor, però aviat va tornar la igualtat sobre la gespa, fins que en el minut 82 Josu va rebre dins l’àrea després d’una bona combinació col·lectiva del Sant Andreu i va superar Aroca amb un xut ajustat al pal per marcar el 0-1 definitiu.

Avantatge per als d’Hèctor Simón

L’Hospitalet agafa avantatge en la primera eliminatòria del play-off d’ascens a 2a FEF contra el San Cristóbal gràcies a la victòria per la mínima en el partit d’anada disputat a la Feixa Llarga. Miquel Ripoll va ser l’autor del gol de la victòria dels d’Hèctor Simón, però els riberencs no van ampliar l’avantatge tot i dominar el partit, i l’eliminatòria es decidirà la setmana vinent al municipal de Ca n’Anglada.