Més futbol

El Sant Andreu supera el Manresa als penals i suma el seu cinquè Torneig d’Històrics

El Sant Andreu s’ha proclamat campió del torneig d’Històrics del Futbol Català, disputat al Nou Sardenya, després de superar en la final al Manresa (1-1), que només ha cedit als penals. Els andreuencs sumen així el cinquè Històrics al seu palmarès, mentre que els manresans veuen com se’ls hi escapa el títol per segon any consecutiu.

La primera part ha estat plena d’alternatives i bones ocasions per tots dos conjunts, que han demostrat voler el títol de campió des del xiulet inicial. L’ocasió més clara per part del Sant Andreu en els primers compassos ha estat per Pau Darbra, que ha recollit un refús fora de l’àrea i ha enviat una canonada que ha refusat el travesser de la porteria de Marc Vázquez ( 20’). El Manresa, que fins al moment es mostrava menys profund que els andreuencs, ha colpejat primer amb un gran gol d’Enric Baquero. El del Bages ha recuperat una pilota en zona perillosa, i Baquero ha conduït fins a l’àrea i ha xutat creuat, impossible per Nil Torreguitart (1-0, min 25). Abans del descans, Castillo podria haver empatat pel Sant Andreu després d’una centrada de Genís, però el seu xut ha sortit fregant el pal (42’) i en temps afegit Paredes ha tingut un u contra u que ha resolt a la perfecció el porter manresà Vázquez, desviant a córner. En el mateix córner, el Sant Andreu ha trobat la recompensa a les seves ocasions, i Paredes, omnipresent, ha rematat de cap a gol, aconseguint l’empat (1-1).

A la represa, Sergi Serrano ha posat a prova al porter manresà Héctor Hurtado, que ha aturat el seu xut llunyà en dos temps (57’). Els andreuencs dominaven el joc i les ocasions, amb un Albertito -MVP del torneig- jugant a plaer entre línies, i el golejador Forgas ha tingut una gran oportunitat al minut 70 amb una rematada de cap que ha marxat fora per poc. Tot i la insistència del conjunt de Xavi Molist, el Manresa hauria pogut emportar-se l’Històrics en un magistral contracop conduït per Alpha que ha assistit a Carlos Segura, i amb tot a favor, ha xutat massa alt. L’extrem andreuenc Alexis Garcia en l’afegit ha tingut l’última acció del partit en una falta que ha sortit fregant el pal, i el matx s’ha encaminat als penals.

En la tanda de penals, el Sant Andreu no ha fallat, mentre que pel Manresa David Pons i Toni Bioque han errat els seus llançaments.