Més futbol

Dia 1 post Rubiales

L’Audiencia Nacional admet a tràmit la querella presentada per la fiscalia contra Luis Rubiales per agressió sexual i coaccions

De la Fuente se sent legitimat per continuar i les jugadores volen un canvi de rumb real

Novetats des del jutjat en el primer dia de l’era post Rubiales. L’endemà que el ja expresident de la Federació Espanyola de Futbol aturés les rotatives amb la notícia de la seva dimissió i tot el seu impacte mediàtic, ara el titular del jutjat central d’instrucció de l’Audiencia Nacional, Francisco de Jorge, ha admès a tràmit la querella presentada la setmana passada per la fiscalia contra Luis Rubiales per agressió sexual i coaccions a Jenni Hermoso. El magistrat ha acordat ja les primeres diligències en aquest procediment i ha sol·licitat a diversos mitjans de comunicació que li lliurin vídeos del moment concret quan es va produir el petó a Jenni Hermoso, dels moments anteriors i posteriors, i també imatges de les celebracions de les jugadores després de conquerir la copa del món. En concret, el jutge demana a RTVE que li lliuri el vídeo i els àudios que tinguin des de tots els angles del moment en què Rubiales va forçar el petó, així com dels minuts immediatament anteriors i posteriors. També ha demanat a El País el vídeo de la celebració al vestidor, i al diari As el del moment del petó i altres relacionats amb els fets. Per acabar, demana a La Vanguardia el vídeo de la celebració a l’autocar. El jutge ja ha traslladat la resolució a Rubiales perquè tingui coneixement dels fets que li imputa i perquè pugui exercir el seu dret de defensa.

La posició de De la Fuente

Pocs minuts després de la confirmació de la dimissió de Rubiales, l’allau de reaccions va inundar les xarxes socials la nit de diumenge. Un dels actors que valia la pena escoltar ahir era l’actual seleccionador espanyol masculí, Luis de la Fuente. Espanya juga avui contra Xipre, partit de classificació per a l’Eurocopa del 2024 (20.45 h), i De la Fuente estava obligat a passar per la sala de premsa. La pregunta sobre l’adeu de Rubiales era obligada. La seva resposta, bastant administrativa: “La dimissió de Rubiales? Ja he dit tot el que havia de dir i vull mostrar el màxim respecte per la seva decisió. És una decisió personal i intransferible. Jo només m’ocupo del que puc controlar. Jo estic centrat en les coses de l’equip. Entenc que hi ha interès a conèixer altres assumptes, però el que ens ocupa a nosaltres és el futbol.” “Jo fa 11 anys que estic dins la federació, per tant molts anys abans que arribés Rubiales. Em sento feliç de ser aquí i ningú no m’ha regalat res, m’ho he guanyat jo.”

Les jugadores, expectants

La destitució del seleccionador Jorge Vilda i la dimissió de Luis Rubiales eren dues exigències de les jugadores per tornar a ser convocades amb la selecció. Això s’ha complert i agraden també els nomenaments de Montse Tomé com a nova seleccionadora i d’Elvira Andrés com a nova directora del gabinet de la presidència. Però les futbolistes volen més canvis. Consideren que tot aquell que ha estat donant suport a Rubiales hauria d’abandonar també la federació. Fonts de l’organisme, en canvi, consideren que amb aquests dos moviments el foc està apagat. Divendres Montse Tomé haurà de fer pública la llista de convocades per a la Nations League. El 22 de setembre Espanya juga contra Suècia i el dia 26, contra Suïssa.

Tebas hi torna a sucar pa

Una altra de les veus que naturalment no podia faltar en tot aquest relat és la del president de LaLiga, Javier Tebas. L’etern enemic de Rubiales es queda ara sense oponent. Amb la dimissió de l’expresident de la FEF, s’acaba també l’eterna guerra freda entre tots dos. Javier Tebas creu que el futbol espanyol ha quedat molt tacat i costarà netejar la imatge: “Hem passat d’un president suspès a un president dimitit. No opinaré sobre la seva gestió, que ja se sap. El mal reputacional que s’ha fet al futbol espanyol és terrible. És la notícia més gran en els mitjans digitals en la història, més que l’11-S.” “El pitjor de Rubiales va ser escudar-se dient que tenia un enemic i que era LaLiga. No comparteixo els valors amb què ha dirigit la FEF”, va assegurar. “No m’ha sorprès la seva caiguda perquè ho portava tot al límit. Hi havia coses més greus amb què hauria d’haver caigut molt abans, com aquella orgia després d’una jornada laboral, aquella paella amb amigues... Sabia que algun dia passaria alguna cosa. Hi ha coses que no són normals”, va explicar ahir.

Hermoso, homenatjada pel Pachuca

Poques hores després de la dimissió de Rubiales, Hermoso va rebre un homenatge en el retorn a la lliga mexicana, a l’estadi Hidalgo. El Pachuca i les jugadores del Pumas li van fer el passadís d’honor com a campiona del món, amb el president, Armando Martínez, present.

Conflicte a Anglaterra per les primes

En poc més d’una setmana començarà la Nations League femenina, però a hores d’ara trontolla la presència de l’actual selecció campiona d’Europa i sotscampiona mundial, i és que les jugadores d’Anglaterra estan enfrontades a la federació del seu país per una qüestió d’incentius. Les lionesses amenacen d’iniciar una vaga si la FA no recompensa cada una de les jugadores amb un xec de gairebé 60.000 euros com a premi per haver arribat a la final del mundial d’Austràlia i Nova Zelanda, en què van caure derrotades per la selecció espanyola per 1-0. La FA creu que és suficient amb la prima que reben de la FIFA, que s’entrega directament a cada jugadora en funció de la fase assolida.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)