Més futbol

Els Mossos afirmen que els vídeos avalen “completament” la versió de la víctima d’Alves

La segona sessió del judici a Dani Alves, acusat de violar una jove a la discoteca Sutton de Barcelona el desembre del 2022, ha finalitzat amb les declaracions d’una desena de Mossos d’Esquadra, amics del futbolista que van estar amb ell aquell 30 de desembre, i la seva dona, Joana Sanz.

Els Mossos d’Esquadra han confirmat que les imatges de les càmeres de seguretat de la discoteca Sutton de Barcelona “corroboren completament” la denúncia de la noia. A més, han explicat que quan van atendre la víctima, aquesta estava en “xoc”, “s’esfondrava” quan donava detalls de la violació i es resistia a denunciar perquè temia que no la creguessin o que es difongués la seva identitat, i que els va deixar clar que “no volia diners, només justícia”.

Una de les agents que va prendre declaració policial a la víctima, a qui va veure “molt afectada”, ha certificat que la seva denúncia del que va passar va quedar “corroborada completament” amb les imatges de les càmeres de la discoteca, que van registrar els moments previs i posteriors que tots dos entressin al lavabo d’un reservat de la discoteca Sutton de Barcelona. Una altra agent de la Unitat Central contra les Agressions Sexuals (UCAS) dels Mossos ha testificat que en un primer moment van intentar tranquil·litzar la víctima abans de la seva declaració policial, però que quan la noia va arribar al moment d’explicar l’agressió sexual “es va enfonsar una mica”. Van ser els agents dels Mossos els qui li van comentar l’escenari que s’obria si denunciava o si no ho feia, ja que el temor de la víctima era que se’n divulgués nom o que no la creguessin, ja que l’acusat era una “persona coneguda”, per la qual cosa se sentia “impotent”. A més, a un dels primers agents que la van atendre, li va confessar que se sentia “culpable” pel que havia passat amb Dani Alves, encara que els Mossos, han explicat, li van fer entendre que la víctima era ella.

Una altra de les agents que ha declarat és la responsable de la UCAS, que va ser la que es va encarregar de coordinar la detenció d’Alves al despatx de la seva advocada a Barcelona, on el futbolista va viatjar des de Mèxic, país al qual havia tornat després dels fets perquè llavors jugava amb els Pumas de la UNAM. Segons ha explicat, es va arribar a un acord amb l’advocada de l’esportista per evitar una detenció a l’espai públic, per tal de protegir la identitat de Dani Alves, ja que eren conscients de la rellevància “mediàtica” del presumpte agressor.

Declaració de l’amic de Dani Alves i la seva dona

L’amic del defensa blaugrana, que va estar amb ell la nit dels fets, ha donat suport a l’última versió d’Alves i ha afirmat que va ser ell qui aquell dia va conduir perquè el futbolista “havia begut molt”. També ha reconegut que va ser ell qui va convidar les noies al reservat de la discoteca i ha afirmat que van ballar amb la denunciant i les seves amigues. L’amic del futbolista també ha assegurat que Alves no va dir-li en cap moment quines eren les seves intencions i que primer va entrar al lavabo l’exblaugrana i després ho va fer la víctima. En sortir del lavabo, ha explicat que Alves va unir-se al grup i va seguir ballant. La denunciant, segons ha explicat el Bruno, el seu amic, va acomiadar-se i va marxar. També ha afirmat que la noia no tenia cap marca a la cara quan va sortir del lavabo: “Tot normal, tot bé”.

Per la seva banda, la dona del futbolista ha assegurat que Alves “va tornar a casa molt borratxo i amb pudor d’alcohol”. Sanz també ha declarat que l’exblaugrana va topar contra una tauleta de nit per l’estat d’embriaguesa en què anava. “Era impossible parlar amb ell pel seu estat”, ha afegit.

La vista es reprendrà demà dimecres amb la declaració del futbolista i la presentació de totes les pericials. Després, el judici quedarà vist per sentència.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)