1a divisió

L’advocat general del TJUE rebutja condemnar ‘Le Monde’ per relacionar el Madrid amb el dopatge

L’advocat general del Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE) conclou que la indemnització que la justícia espanyola imposa al diari francès Le Monde per vincular el Real Madrid i el doctor Eufemiano Fuentes és irraonable.

Fa gairebé deu anys, el diari i un dels seus periodistes vanser condemnats per haver publicat, el 2006, un article en què es deia que hi havia vincles entre el Madrid –també el Barça– i el doctor Fuentes, promotor d’una xarxa de dopatge. El club blanc ho va dur a un jutjat madrileny, que va sancionar amb 390.000 euros la societat editora del diari i amb 33.000 euros el periodista, perquè considerava que l’article lesionava la reputació del club.

El Tribunal d’Apel·lació de París va anul·lar el pagament el 2020, el Madrid ho va dur al Tribunal de Cassació, que va demanar un aclariment al TJUE. Ara, l’advocat general ha conclòs que l’execució de la multa constituiria una vulneració manifesta i desproporcionada de la llibertat de premsa. A més, considera que no és raonable la quantitat econòmica que es demana al periodista, i que la del mitjà no hauria d’amenaçar el seu equilibri financer.

Les conclusions de l’advocat general no són vinculants, però habitualment orienten la decisió final del TJUE.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)