1a divisió

El Madrid guanya amb un gol polèmic després del canvi d’àrbitre (1-0)

Un gol polèmic de Modric (81’) ha rescatat el Madrid, que ha tingut problemes per desfer-se del Sevilla al Bernabéu i mantenir l’avantatge de vuit punts respecte al Barça –pendent de què faci demà el Girona– al capdavant de la classificació. El partit ha estat marcat per la lesió de l’àrbitre, Díaz de Mera, abans del gol.

El Madrid s’ha enervat per un gol anul·lat a Lucas Vázquez (10’). Díaz de Mera havia concedit l’1-0 perquè s’havia empassat una falta clara de Nacho a En-Nesyri. Ha estat González Fuertes, responsable del VAR, qui ha alertat l’àrbitre del camp, que ha revisat la jugada al monitor i ha corregit la seva decisió. El Madrid, tot i tenir més la pilota, ha tingut moltes dificultats per desestructurar un Sevilla ben plantat. Els andalusos s’estiraven poques vegades en atac –una primera connexió entre Isaac Romero i En-Nesyri ha acabat amb un xut massa alt del marroquí (7’)-- però patien ben poc al darrere. Més enllà del gol anul·lat, en la primera meitat els blancs només han tingut un xut desviat de Vinícius (31’), una rematada de Tchouaméni al lateral de la xarxa (39’) i, al límit del descans, un xut potent de Fede Valverde amb bona resposta de Nyland.

La primera gran oportunitat de la segona part ha estat de Valverde, amb un xut al pal (48’). Encara ha estat més clara ha estat la del Sevilla, en una rematada d’Isaac Romero que Lunin ha tret a córner (52’). El partit s’ha obert, i Rodrygo ho ha provat en una jugada personal (53’) i Nyland ha desviat el xut de Vinícius (55’).

Canvi d’àrbitre

Díaz de Mera ha tingut problemes al bessó de la cama dreta i ha hagut de cedir el seu lloc al quart àrbitre, Fernández Buergo, que sol arbitrar a primera FEF.

L’incident ha apagat l’efervescència del partit. Ancelotti ha fet entrar Modric, i el croat ha estat clau, perquè ha marcat el gol que ha rescatat el líder. L’1-0, això sí, polèmic, perquè el xut ajustat de Modrid venia precedit d’un fora de joc posicional de Rüdiger –proper on en la zona des d’on Badé ha rebutjat– en què tant l’àrbitre del camp com el del VAR han interpretat que l’alemany no interferia.

El Sevilla ha buscat l’empat en la recta final, però no se n’ha sortit.