Territorial

El MIC 2024 es presenta a Girona a dues setmanes del tret de sortida

El prestigiós torneig de futbol base es disputarà del 27 al 31 de març i superarà tots els rècords de participació en aquesta 22a edició

El MIC superarà rècords aquesta Setmana Santa en la seva 22a edició. El prestigiós torneig de futbol base que es disputa a la Costa Brava comptarà amb la participació de 412 equips, que jugaran un total de 1.012 partits en les 56 seus del torneig repartides en 40 municipis de la demarcació de Girona. La competició, que comptarà amb la participació de més de 8.000 jugadors repartits en nou categories, es disputarà del 27 al 31 de març i tindrà un cartell de luxe amb la participació dels millors clubs de l’estat i amb clubs com el Liverpool, el Manchester City, el Manchester United, el PDG, el Milan i la Juventus, entre d’altres. “Estem encantats del volum que estem movent i de la transversalitat del MIC, amb tants ajuntaments i tantes persones implicades”, ha comentat David Bellver, president d’Agrupació Esportiva MICFootball, durant l’acte de presentació del torneig que s’ha realitzat aquesta tarda a la sala de plens de la Diputació de Girona. “El MIC és ambaixador de la marca Girona i Costa Brava arreu del món. Ja tenim un conveni signat fins al 2026, amb la voluntat de fer-ho per més anys. La simbiosi està molt arrelada”, ha comentat Miquel Noguer, president de la Diputació de Girona, que en aquesta edició tornarà a fer un estudi sobre l’impacte econòmic que representa el torneig per la demarcació de Girona –l’últim, al 2019 i amb menys equips participants, va estimar la xifra d’uns 12 milions d’euros.

“Tenim un gran equip. Fa anys que ens vam marcar l’objectiu de gironitzar encara més el MIC i implicar, a més dels ajuntaments, els clubs amb molts col·laboradors. A aquests clubs que s’impliquen de les comarques gironines els hi regalarem més de 500 pilotes Puma”, ha explicat el president del MICFootball Juanjo Rovira, que ha destacat el fet que Pau Cubarsí estava jugant l’any passat la final del MIC, així com Lamine Yamal fa dos anys. Juanjo Rovira també ha destacat el fet que aquest any es celebri la desena edició del MIC Integra i que, per primera vegada, la final serà retransmesa en directe per Esport3. “El MIC no tindria una raó de ser sense el MIC Integra”, ha dit Rovira. En la mateixa línia s’ha mostrat Ferran Llach, director de banca d’institucions a Girona de CaixaBank, un dels principals patrocinadors del torneig: “Compartim valors. Esforç, treball en equip, afany de superació i talent individual en favor del col·lectiu. El MIC Integra és el desè aniversari, i això ja parla per si sol. Es fa palès que l’esport és per a tothom”.

Per últim ha pres la paraula Anna Julià, cap de la Representació Territorial de l’Esport a Girona: “Cada vegada hi ha més municipis, més instal·lacions, i és una oportunitat també per poder lluir el futbol base de casa nostra. Una oportunitat pels nois i les noies, compartint activitat física. Nosaltres sempre promocionem l’esport i és motivador aquest tipus d’esdeveniments. El MIC s’ha anat fent gran i ha pensat en tot i en tothom. L’esport és per a tots i per a totes.”. En l’acte de presentació també hi han estat presents el diputat d’Esports de la Diputació de Girona Jordi Masquef i el subdelegat del govern espanyol a Girona Pere Parramon.

Aleix Garcia, padrí del torneig

El migcampista del Girona Aleix Garcia és, juntament amb Cata Coll i Oriol Romeu, un dels padrins d’aquesta 22a edició del MIC i el d’Ulldecona ha estat present en l’acte de presentació per valorar la seva experiència al torneig. “El recordo molt malament, el MIC, perquè vaig perdre totes les finals. Vaig jugar al d’Andorra, en la final contra l’Espanyol, i vaig fallar l’últim penal. També vaig jugar una final a Palamós, que també vaig perdre. Però vam gaudir moltíssim d’aquesta setmana, d’un torneig amb molta bona organització. Per mi és un honor ser padrí d’aquest torneig, tinc amics d’Ulldecona que hi treballen com a col·laboradors i alguna vegada hi he anat. Si tinc l’oportunitat de poder disfrutar-ne ho faré encantat”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)