Champions

Ancelotti: “Demà haurem de tenir sacrifici i qualitat”

Carlo Ancelotti, acompanyant de Nacho i Modric, ha comparegut a la sala de premsa de Wembley, prèvia a la gran final de Champions de demà contra el Borussia Dortmund (21h, La 1). “L’equip està focalitzat i concentrat, al vestidor hi ha la confiança necessària per treure el millor de nosaltres. Per jugar el partit més important de la temporada s’ha d’anar amb confiança i amb respecte cap a l’equip rival”, ha dit Ancelotti que tindrà les baixes d’Alaba i Tchouaméni.

Nervis i Rodrygo

“Estic content d’estar aquí, no és la primera vegada i tant de bo que no sigui l’última. La prèvia d’aquests partits ho passem bé, en l’àmbit personal, llavors vindran els nervis del partit, però estic segur que els meus atletes ho donaran tot. Rodrygo també crec que serà així i serà un jugador important en el futur”.

Debat de la porteria

“Lunin ha tingut una grup que no ha pogut entrenar i demà viatjarà. Estarà a la banqueta i jugarà Courtois de titular”, ha dit.

Una xerrada racional o emocional?

“El més important en aquests partits és posar al cap dels jugadors conceptes clar. Com més claredat, menys nervis. Ens focalitzarem més en els aspectes tàctics i les emocions cada jugador les gestiona depenent del seu caràcter. Tindrem emocions, que poden ser abans del partit, negatives, però la por és una part important per fer les coses bé demà. Tinc molta confianá perquè crec que tota la temporada l’equip ha demostrat dues coses: la qualitat fantàstica i el sacrifici amb l’actitud col·lectiva.

Primera final a Wembley del Madrid

“Dues raons, pel fet de jugar una final de la Champions, el més important, i llavors per jugar en aquest estadi històric. Estem contents i esperem que el nostre equip pugui donar la millor cara demà”.

Caràcter als darrers minuts: de l’equip o del club?

“Crec que en aquest club hi ha alguna cosa especial, crec que serà important això. No és cap casualitat i no sé d’on surt. Pot ser és la històrica, la tradició o el caràcter que se’l hi imposa als jugadors. Ha passat moltes vegades abans i repeteixo, no és casualitat”.

La diferència entre l’Ancelotti d’ara i el de fa 10 anys

“He après molt. Amb aquesta generació de jugadors he pogut fer coses molt boniques en aquest club. És increïble si ho penses tot el que hem fet, com en la final que vam jugar fa deu anys, alguns jugadors ja hi eren”. El tècnic també ha dit que la Champions no és cap obsessió: “No ho és, sinó que és un fet important, així com continuar fent bé la feina. Ara ja podem dir que la temporada de l’equip ha sigut molt exitosa, encara que demà no es guanyi la final”.

Malgrat les lesions, com ha mantingut el nivell de l’equip?

“És una qüestió d’actitud i d’esperit. Durant la temporada els jugadors han pogut demostrar la seva concentració i actitud durant tots els problemes. La pèrdua de Benzema i altres jugadors l’hem vist com a una nova oportunitat”. El tècnic Ancelotti també ha conclòs amb una reflexió sobre la final: “És el partit més important, però a la vegada el més perillós. Penso que s’ha de gaudir al màxim d’estar aquí i després comença la preocupació de tot allò que pot sortir malament. Estem molt a prop de guanyar i tothom té por que es pugui escapar, és un sentiment compartit amb tots els que la disputen. Per guanyar ha de sortit tot molt bé, tenir sort i no rendir-se. L’èxit és molt aprop i llavors comença la preocupació. Aquesta nit començarà tot això i demà al matí encara més”, ha dit el tècnic blanc.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)