1a divisió FEF

El Barça Atlètic guanya a Eivissa (1-2) i fa un pas de gegant cap a la final

Els blaugranes han remuntat la diana inicial dels balears amb dianes de Pau Víctor i Marc Guiu assistits per Bernal

El Barça Atlètic guanya a Can Misses davant l’Eivissa (1-2) gràcies als gols de Pau Víctor i Marc Guiu que li han permès remuntar la diana inicial de Cedric. Resultat magnífic per l’equip de Rafa Márquez, que ha tornat a competir de meravella i ha aprofitat les seves oportunitats per posar avantatge en l’eliminatòria que es decidirà al Johan Cruyff.

Millor el conjunt local en l’arrencada. Idees més clares, control del partit i encert en la primera ocasió clara que ha tingut. Ha necessitat deu minuts per obrir la llauna gràcies a una brillant centrada d’Álex Gallar que ha rematat de meravella Cedric amb el cap. Males sensacions pels de Márquez. Però tres minuts han tardat a canviar radicalment. Una pilota a l’espai ha permès a Bernal arribar a línia de fons i posar una passada enrere a l’àrea perquè Pau Víctor empatés. 19è gol de la temporada pel màxim golejador de la categoria.

Igualtat al marcador i canvi de dinàmica. Ha crescut molt el Barça i ha començat a manar amb la pilota. En un servei de cantonada Pelayo ha fregat el segon, però el seu remat s’ha estavellat al pal. I a la mitja hora de joc ha tornat a aparèixer la màgia de Pau Víctor en una conducció brillant superant rivals que ha acabat amb un xut excessivament creuat.

Semblava que l’Eivissa havia desaparegut, però en dues accions aïllades ha deixat clar que el talent sobra a la plantilla. Unai Medina ha obligat primer a intervenir a Marc Vidal, i poc abans del descans els locals han gaudit d’una doble ocasió clamorosa. Marc Vidal ha evitat el gol i el rebuig ha acabat amb una rematada de Gallar, sense porter, al pal.

Després del pas per vestidors l’Eivissa ha tornat a insistir, però l’encert ha sigut blaugrana. De nou Marc Bernal assistint, amb una sublim passada filtrada amb l’esquerra, i Marc Guiu a l’espai per definir de meravella amb l’interior de la dreta i batre a Reynet. S’avançava el filial. Però els locals no s’han ensorrat. Li ha tocat patir al Barça. Ha doblat l’aposta Onésimo per les centrades laterals buscant rematador amb l’entrada d’Obolskii. El davanter rus ha tingut una doble ocasió claríssima, precisament amb dues rematades de cap. Una s’ha estavellat al travesser.

S’han sumat als intents Cedric i Javi Jiménez. Però els catalans han resistit i s’enduen un botí molt valuós de les Balears. Una victòria que obliga l’Eivissa a haver de guanyar per més d’un gol al Johan Cruyff si vol superar l’eliminatòria. Recordem que en cas d’empat al final d’una hipotètica pròrroga passaria de ronda el Barça Atlètic pel fet d’haver quedat tercer en la lliga regular, millor que el rival. La remuntada a Can Misses és un pas de gegant cap a la final per l’ascens a segona divisió.