1a divisió FEF

El Nàstic supera el Ceuta (2-1) i jugarà la final per pujar a segona davant el Màlaga

Els granes, amb gols de Godoy i Borja, guanyen en un Nou Estadi ple i deixen l’ascens a un pas

El Nàstic de Tarragona guanya al Ceuta (2-1) al Nou Estadi i es classifica per a la final del “play-off” d’ascens a Segona Divisió. Després de l’empat a dos del partit d’anada, el conjunt grana ha decantat l’eliminatòria a casa amb gols de Godoy i Borja Martínez a la segona meitat. Rodri Ríos ha retallat distàncies i ha fet que els de Dani Vidal haguessin de patir fins al final. L’última eliminatòria arrencarà la setmana vinent a domicili, serà davant el Màlaga.

La tensió i el respecte ha regnat en els primers compassos. Duels, disputes i intensitat, però molt poc perill a les àrees. Ambdós conjunts han estat capaços d’amenaçar a pilota aturada, però sense ni posar a prova als porters en els vint minuts inicials. Però la primera clara l’ha tingut el Ceuta. Una pèrdua en sortida grana ha acabat amb una brillant passada interior de Meléndez per Rodri, que s’ha topat amb la sortida de Varo, imperial. Una aturada clau perquè, en l’acció immediatament posterior, Godoy ha caçat una pilota morta a l’àrea per controlar i definir amb una pausa absurda pels nervis del moment. Diferencial en el moment decisiu de la temporada el cedit per l’Alavés amb quatre dianes consecutives en els darrers partits.

Gol fonamental per donar tranquil·litat i una enorme dosi de confiança als de Tarragona. Per primera vegada, per davant en l’eliminatòria i sabent que els visitants necessitaven dos gols per passar. Li havien de remuntar un partit al Nou Estadi, una fita que ningú ha aconseguit aquesta campanya. En la jugada posterior, Gorostidi ha tingut el segon després d’una acció assajada a la sortida d’un córner.

Tot eren bones notícies pels de Dani Vidal. Però ha arribat el primer contratemps en forma de lesió. Gorostidi, en un brillant estat de forma, ha hagut d’abandonar el terreny de joc per donar entrada a Borja Martínez. I qui ho havia de dir, havia perdut protagonisme les darreres jornades després d’una temporada sublim, però en una de les primeres pilotes que ha tocat l’ha enviat al fons de la xarxa per marcar el segon. Excel·lent sortida de pilota grana, obertura a l’esquerra perquè el capità, Joan Oriol, posés una centrada exquisida després d’una genial acció individual i el mig centre anotés de cap.

Cop sobre la taula just abans del descans. Avantatge molt important per afrontar els segons 45 minuts. Doble canvi a les files visitants per sacsejar l’equip i intentar canviar el guió del partit. Però no ha sigut així a la represa, el conjunt tarragoní s’ha continuat mostrant molt sòlid sense pilota i elèctric amb ella. Era més a prop el tercer local que els visitants de retallar distàncies. Però, superada l’hora de joc, Lolo González ha tingut el 2 a 1 en una bona acció col·lectiva, però el seu xut ha marxat alt.

Poc després, a pilota aturada, una pilota penjada a l’àrea ha acabat convertint-se en el 2 a 1 després de diversos rebots. L’ha anotat el de sempre, Rodri Ríos, que ha marcat els tres del Ceuta en l’eliminatòria. Els gols canvien estats d’ànim i ha estat el cas, ha reanimat un equip que estava enfonsat. Ha tornat a créixer la tensió, i un possible penal sobre Godoy ha fet explotar l’afició local. Dani Vidal ha acabat expulsat a la banqueta en una picabaralla amb Rodri. I els visitants han tingut l’empat. Una rematada en pròpia porteria de Nacho ha obligat a Varo a treure una mà sensacional. La jugada ha acabat amb un pal.

Tocava patir. I no poc. Ha aparegut el Nou Estadi, les gairebé 14.000 ànimes que han donat suport avui des de les graderies, per donar alè a l’equip a la recta final. I els futbolistes ho han gestionat de meravella. Ha resistit. I jugarà la final de la promoció d’ascens davant el Màlaga a partir de la setmana vinent. Una última eliminatòria per tornar al futbol professional. Tarragona somia. A més, tot es decidirà al Nou Estadi.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)